associated press Όλα τα μεταγραφικά σίριαλ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έμειναν όνειρα

Με αφορμή το ναυάγιο με τον Μαουρίτσιο Σάρι, θυμόμαστε από τον Σούκερ μέχρι τον Ζε Ρομπέρτο.

Όνειρο ήταν και πάει. Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν ψήθηκε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό, οπότε οι φίλοι του “τριφυλλιού” θα αναγκαστούν να καπνίσουν τσιγάρο σκεπτόμενοι το πώς θα πήγαινε αυτός ο “γάμος” αν είχε λάβει σάρκα και οστά. Το μεταγραφικό σίριαλ του Σάρι κράτησε αρκετές μέρες. Μας θύμισε εκείνα τα καλοκαίρια στο παρελθόν που περιμέναμε πάνω από ένα ραδιοφωνάκι τις εξελίξεις και αν σπουδαίοι παίκτες θα φορέσουν τη φανέλα της ομάδας μας. 

Έχει συμβεί σε όλους. Από τον Σούκερ μέχρι τον Ζε Ρομπέρτο, θυμηθήκαμε όλους εκείνους που μας άφησαν με το… ραδιόφωνο στο χέρι.

Νταβόρ Σούκερ, Παναθηναϊκός 

 

 

Ήρθε ο Ασάνοβιτς, ο Βλάοβιτς μέχρι και ο Γιάρνι. Εσύ γιατί δεν ψήθηκες ποτέ Νταβόρ Σούκερ; Ο Κροάτης επιθετικός που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 πραγματοποίησε ένα τρομερό τουρνουά. Ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης που κάθε χρόνο ακουγόταν για το “τριφύλλι” αλλά και ο ίδιος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο. “Θεωρώ τον Γιώργο Βαρδινογιάννη φίλο μου. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές και είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για τον καλύτερο πρόεδρο που θα μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός”, είχε δηλώσει αλλά πότε δεν έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας.

Ροναλντίνιο, Ολυμπιακός

 

 

Μετά τον Ζιοβάνι και Ριβάλντο, ποιος έχει σειρά; Μα φυσικά ο Ροναλντίνιο. Κολλητός με τον Μάρκο Σεφερλή, ο Βραζιλιάνος μάγος αποτελούσε τον διακαή πόθο κάθε Ολυμπιακού. Κάθε χρόνο το όνομά του ακουγόταν για τους Πειραιώτες, ενώ σε αυτή τη μεταγραφική παράνοια παραλίγο να εμπλακεί και το όνομα του Παναθηναϊκού. Ως λάτρης της ελληνικής ταβέρνας και των μπουζουκιών, ίσως να έκανε λάθος επιλογή που δεν ήρθε στα μέρη μας για να παίξει μπάλα.

Γκεόργκι Χάτζι, Παναθηναϊκός

 

 

Ο Μαραντόνα των Καρπαθίων. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε κάνει τα πάντα για τον φέρει στον Παναθηναϊκό. “Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι για μένα το 1987, αλλά ταυτόχρονα και το πιο οδυνηρό. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Γιώργο Βαρδινογιάννη που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να με φέρει στην Ελλάδα. Έκανα μεγάλη καριέρα, ωστόσο κανείς δε μου στάθηκε όσο αυτός. Είχα έρθει με τους γονείς μου στην Ελλάδα και είχα υπογράψει συμβόλαιο τότε, όμως ο Ντίνο Τσαουσέσκου, υπουργός αθλητισμού της Ρουμανίας και γιος του πρωθυπουργού, δεν υπέγραψε ποτέ την άδεια για να φύγω”, είχε δηλώσει ο Ρουμάνος superstar που μελλοντικά πήρε μεταγραφή σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ζε Ρομπέρτο, Ολυμπιακός

 

 

Σίγουρα το θυμάσαι κι εσύ το πρωτοσέλιδο. ΧΑ-ΖΕ Ρομπέρτο δεν ξέρει τι χάνεις. Ο Βραζιλιάνος χαφ μετά τη θητεία του στη Μπάγερν έψαχνε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Κολλητός με τον Ριβάλντο, είχε μιλήσει και κάπως είχε αρχίσει να το ακούει όλο αυτό. Τα ξένα ΜΜΕ θεωρούσαν πως το deal είχε κλείσει αλλά τελικά έριξε ένα μεγάλο άκυρο και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Ζαλαγέτα, ΠΑΟΚ

 

 

Το σέντερ φορ της Γιουβέντους στον ΠΑΟΚ; Είναι δυνατόν. Τελικά όχι, δεν ήταν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός δε φόρεσε ποτέ την ασπρόμαυρη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, σε μία ακόμη πικρή μεταγραφική ιστορία για τους Θεσσαλονικείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved