Eurokinissi Ο Μίλτος Τεντόγλου κρατάει το καλό για το Παρίσι

Έφτασε 2 μόλις εκατοστά από τα να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ. Έχει την ευκαιρία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί που πάει για το χρυσό.

Ενδεχομένως να μην έχουμε καταλάβει τι σημαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου για τον ελληνικό αθλητισμό και την ιστορία του άλματος εις μήκος. Το παιδί από τα Γρεβενά δεν είναι απλώς ένας superstar του αθλήματος αλλά ένας μύθος του. Όταν κατεβαίνει σε πανευρωπαϊκούς αγώνες έχει μόνο έναν αντίπαλο: Τον εαυτό του και το επόμενο ρεκόρ. Το βράδυ του Σαββάτου στη Ρώμη άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ. “Ταξίδεψε” δύο φορές στα 8.65 μέτρα, με το πανελλήνιο ρεκόρ να είναι στα 8.66 του Λούη Τσάτουμα, μία επίδοση που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο. 

 

 

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος μας. Αυτός ο cool τυπάκος που όταν ετοιμάζεται για το άλμα τρομοκρατεί τους αντιπάλους. Όσο υπερβολή και να θεωρείται αυτός ο χαρακτηρισμός διότι η “τρομοκρατία” είναι μία έννοια που δεν υφίσταται στον κλασσικό αθλητισμό. Τα παιδιά, οι αθλητές, μεταξύ τους μπουστάρουν ο ένας τον άλλον και υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός. Σπάνιο στις μέρες μας.

 

 

 

Ο 26χρονος άλτης είναι ο κορυφαίος Έλληνας στον στίβο. Έχει κατακτήσει τα πάντα και το μόνο που θέλει είναι να φτάσει τα 8.70 μέτρα και να γράψει ιστορία. Ο Έλληνας Καρλ Λιούις, το αποτύπωμα του οποίου στον ελληνικό αθλητισμό δεν μπορεί να μετρηθεί αυτή τη στιγμή. Σαρώνει τα πάντα και γίνεται παράδειγμα για κάθε παιδί εκεί έξω να πει στους γονείς του να τον γράψουν στον κλασσικό αθλητισμό. Το θεωρείς λίγο; Η κληρονομιά του μπορεί να γίνει ανυπέρβλητη. Τα μετάλλια και οι διακρίσεις αφήνουν ένα αποτύπωμα, μια κληρονομιά που την κατανοούμε στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Πώς τα κατάφερες ξανά, Μίλτο Τεντόγλου

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης ο Μίλτος έκανε τον πιο ποιοτικό αγώνα της ζωής του. Τρομερά άλματα που όλα του έδιναν το χρυσό μετάλλιο. Απόλυτα συγκεντρωμένος ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο ραντεβού. Παρίσι βάλε τα καλά σου. Ερχόμαστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved