Ο Ολυμπιακός του 2009 και η Ρεάλ που θέλουμε «να γίνει» ΤΣΣΚΑ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για πρόσωπα, καταστάσεις και συναισθήματα από τον ημιτελικό του 2009 και τον ημιτελικό του 2024. Πού αλλού; Στο Βερολίνο!

Τελικά του πάει το Βερολίνο του Παναθηναϊκού AKTOR. Δεύτερος ημιτελικός σε 15 χρόνια, δεύτερη νίκη, δεύτερη πρόκριση στον τελικό και κοντά στα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα ξέρουμε αν το “Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μπολόνια, Παρίσι” θα πρέπει να χωρέσει το Βερολίνο εις διπλούν.

 

Ραντεβού με την ιστορία

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε τη μισή δουλειά και τώρα θέλει να την ολοκληρώσει. Τι κι αν η Ρεάλ μοιάζει ως το μεγάλο φαβορί στα χαρτιά. Πέραν του ότι οι “πράσινοι” έχουν επικρατήσει ήδη μια φορά στη Μαδρίτη, ήταν εκείνοι που έμοιαζαν ως το απόλυτο outsider καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν για να φτάσουν μέχρι εδώ.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έχουν πολύ πλάκα τελικά.

Και όμως τα κατάφεραν. Αγνόησαν επιδεικτικά τους πάντες, αδιαφόρησαν για όσα λεγόντουσαν και όσα γραφόντουσαν και απλά έκαναν τη δουλειά τους. Και όπως αποδεικνύεται την έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

Χθες ήταν η Φενέρμπαχτσε. Πριν από 15 χρόνια ήταν ο Ολυμπιακός. Πρόσωπα, καταστάσεις και συναισθήματα πολύ διαφορετικά αλλά με έναν κοινό παράγοντα. Τον μεγάλο νικητή. Τον Παναθηναϊκό.

Γιατί ήταν καλύτερο να μη γίνει τελικός Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Πίσω στο 2009

Πριν από 15 χρόνια ο Παναθηναϊκός έγραφε ιστορία. Κουβαλούσε στις πλάτες του 4 ευρωπαϊκά και ερχόταν στο Βερολίνο για να ξορκίσει την κατάρα των “εμφύλιων”. Το Τελ Αβίβ του 1994 και η Σαραγόσα του 1995 ήταν ανοιχτές πληγές τις οποίες “έκλεισαν” οι “πράσινοι” του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την πρωτομαγιά του 2009 και έγραψαν για μια ακόμα φορά ανεπανάληπτη ιστορία.

 

 

Φέτος γράφουν και πάλι ιστορία. Οι κοινοί συντελεστές μπορεί να είναι πλέον να είναι ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά ο Παναθηναϊκός και αυτή τη φορά κλέβει την παράσταση. Μετά από απουσία 12 ετών από Final-4 ο Παναθηναϊκός επιστρέφει. Μετά από απουσία 13 ετών από τελικό ο Παναθηναϊκός επιστρέφει.

Το Βερολίνο βάφεται και πάλι πράσινο και άπαντες περιμένουν να κάνουν τη Ρεάλ… ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Διαβάστε εδώ όλη τη στήλη «Στο Βερολίνο είναι πάντα ωραία» του απεσταλμένου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, Γιάννη Κουβόπουλου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved