associated press Το Αταλάντα - Λεβερκούζεν είναι η όαση κάθε ποδοσφαιρόφιλου

Δύο από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες της Ευρώπης μονομαχούν για το πολυπόθητο Europa League.

Τι είναι αυτό που περιμένουμε να δούμε απόψε στο Δουβλίνο; Μία ποδοσφαιρική παράσταση. Ένα οφθαλμόλουτρο από τις δύο καλύτερες ομάδες του φετινού Europa League και δύο από τα πιο εντυπωσιακά σύνολα στη Γηραιά Ήπειρο. Η Αταλάντα και η Λεβερκούζεν διασταυρώνουν τα ξίφη τους και εμείς ευελπιστούμε να δούμε έναν τελικό που θα αργήσουμε να ξεχάσουμε. Μονομαχίες, γκολ, ένταση, ένα roller coaster συναισθημάτων. Βέβαια αν ρωτήσεις τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, θα σου πουν πως όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει το βράδυ της Τετάρτης να υψώσουν στον ουρανό την κούπα και να γράψουν ιστορία. 

 

 

Από τη μία η Λεβερκούζεν. Το αήττητο σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο. Η ομάδα που έσπασε την κατάρα της Neverkusen και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο του πρωταθλητή Γερμανίας. Οι “ασπιρίνες” προκαλούν πονοκέφαλο σε κάθε αντίπαλο. Σμπαραλιάζουν κάθε άμυνα και βρίσκουν πάντα τον τρόπο να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι. Αυτή τη συνήθεια θέλουν να συνεχίσουν και το βράδυ της Τετάρτης στο Δουβλίνο. Στο μεγάλο της ευρωπαϊκό ραντεβού, η αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο θέλει να το κάνει όπως το…1988. Να φέρει το Κύπελλο UEFA στο Λεβερκούζεν και να βρεθεί ένα βήμα πριν το πολυπόθητο τρεμπλ (της απομένει ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν). 

Γρήγορα μια ασπιρίνη, Leverkusen είσαι δίνη

Πόσο εύκολο είναι να το πετύχει; Καθόλου εύκολο. Ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος όταν έχεις απέναντί σου την Αταλάντα του Τζανπέρο Γκασπερίνι. Ο Ιταλός κόουτς βρίσκεται 8 χρόνια στο Μπέργκαμο και η ομάδα έχει κάνει άλματα προόδου. Η Αταλάντα -απόψε για πρώτη φορά- θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό τελικό και θέλει να γράψει ιστορία. Έχει να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο από το 1963 και μετά τον χαμένο Coppa Italia, δεν σκοπεύει να φύγει με άδεια χέρια από το Δουβλίνο. 

 

 

Το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει είναι συναρπαστικό. Υψηλό τέμπο, αποφασιστικότητα, ορμή. Όπως ακριβώς και η Λεβερκούζεν είναι ένα σύνολο που δεν το χορταίνει το μάτι σου. 

Το ποιος θα δικαιωθεί το βράδυ της Τετάρτης είναι μία άγνωστη ιστορία. Θα καταφέρει η Αταλάντα να γίνει η πρώτη ομάδα που θα αναγκάσει την Λεβερκούζεν να φύγει με σκυμμένο κεφάλι; Απόψε θα μάθουμε όλες τις απαντήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved