INTIME Η Premier League θέλει να καταργήσει το VAR και αισθανόμαστε καλά με αυτό

Κάποιοι επιτέλους κατάλαβαν ότι η υπερβολική τεχνολογία βλάπτει το ποδόσφαιρο.

Στην Premier League δεν είχαν ποτέ τόσο θέμα με τη διαιτησία όσο στην Ελλάδα, ίσως και για αυτό να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλουν το VAR στα αποδυτήρια. Στις 6 Ιουνίου, λοιπόν, και οι 20 σύλλογοι που απαρτίζουν την Premier League θα συναντηθούν προκειμένου να ψηφίσουν μια πρόταση που θα λειτουργήσει υπέρ της διαιτησίας, με μία εκ των προτάσεων που εξετάζονται να είναι η κατάργηση του Video Assistant Referee (VAR).

Με πιστοποιητικό Anger Management οι ποδοσφαιριστές με τις αλλαγές στους κανονισμούς

 

Το VAR βλάπτει το ποδόσφαιρο

Σαφώς και από τότε που ήρθε η εποχή του VAR όλοι είναι πολύ πιο προσεκτικοί στα μαρκαρίσματά τους, προσέχουν την παραμικρή επαφή και την λεπτομέρεια προκειμένου να μην προβούν σε κάποια παράβαση που συνήθως σημαίνει ένα πέναλτι από το πουθενά.

Στην Αγγλία φαίνεται πως έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή η σημασία στη λεπτομέρεια δημιουργεί σύγχυση και μεγάλες παύσεις που μειώνουν τον ενθουσιασμό της στιγμής, μειώνοντας τον αυθορμητισμό και τον πανηγυρισμό που είναι απαραίτητα στο ποδόσφαιρο, ενώ το γεγονός ότι υπάρχει τέτοιος έλεγχος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και λάθη και μάλιστα «χοντρά».

Προκειμένου να περάσει αυτή η πρόταση θα πρέπει να την υπερψηφίσουν τουλάχιστον 14 από τις 20 ομάδες, γεγονός που δυσκολεύει κάπως τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που το VAR μπήκε στη ζωή μας, τα πέναλτι δίνονται πολύ πιο συχνά από ότι παλιότερα, την ίδια στιγμή όμως ακυρώνονται τόσα γκολ επειδή προεξέχει για λίγα εκατοστά το χέρι του επιθετικού και αυτό και μόνο δημιουργεί μια σύγχυση.

Όπως αυτή που έγινε στο Ιαπωνία-Ισπανία στο πρόσφατο Μουντιάλ!

Το χειρότερο βέβαια είναι αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων όταν βλέπεις μια ομάδα να πανηγυρίζει κάποιο γκολ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να βλέπουν το VAR να τους το ακυρώνει επειδή δύο λεπτά νωρίτερα είχε γίνει επιθετικό φάουλ.

 

 

Πιστεύετε ότι το VAR πρέπει να καταργηθεί; Όχι μόνο στην Premier League, αλλά και στην Super League.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved