Super League: Τα Playoffs της δίνουν την αγωνία που ποτέ δεν είχε

Δύο χρόνια τώρα με το σύστημα της Post Season το πρωτάθλημα δεν χάνει στιγμή την αξία του.

Ήταν το 2008 όταν η νεοσύστατη τότε Super League έβγαζε τις έξτρα αγωνιστικές των Playoffs, ωστόσο, το γεγονός ότι αυτές δεν έκριναν την πρωτιά αλλά γίνονταν προκειμένου να βγει η τελική 5άδα, έκανε πολλούς να απορούν με τη διεξαγωγή τους. Τα δύο τελευταία χρόνια ωστόσο, όπου έχει επιστρέψει η διεξαγωγή τους αλλά στην εξίσωση κρίνει πάνω από όλα τον πρωταθλητή, μπορούμε να πούμε ότι έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική συγκυρία στο «πολύπαθο» πρωτάθλημα της Super League.

Και η ανατροπή των τελευταίων αγωνιστικών προς όφελος του νέου πρωταθλητή Ελλάδος, ΠΑΟΚ, το αποδεικνύουν περίτρανα.

 

 

Πρωταθλητές από το πουθενά

Θα μας πεις, ποιο άγχος και αγωνία, από τη στιγμή που η τελική βαθμολογία τελείωσε ακριβώς με τη σειρά που βγήκε η regular season -στην κανονική διάρκεια ο ΠΑΟΚ είχε 60 βαθμούς, η ΑΕΚ 59, ο Ολυμπιακός 57 και ο Παναθηναϊκός 56), ωστόσο, όποιος παρακολούθησε το μίνι πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24 ξέρει πολύ καλά πως ο Δικέφαλος του Βορρά ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Τι αρχή-φωτιά ήταν αυτή στα Playoff

Για να έχει κανείς μια σαφή εικόνα, ο Παναθηναϊκός που εξελίχθηκε σε μεγάλη απογοήτευση μέχρι και το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στην OPAP Arena τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε έδειχνε να είναι εκ των φαβορί, ενώ όπως ήρθαν τα αποτελέσματα (ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα) μπορούσε με νίκη επί του Άρη να παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου.

Βέβαια highlight των φετινών Playoff ήταν η αγωνιστική κατά την οποία η πρώτη ΑΕΚ και ο τέταρτος (!) Ολυμπιακός ήταν τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, καθώς από τη στιγμή θα έφερναν μόνο νίκες, δεν είχαν να ανησυχούν για τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αντιπάλων τους.

 

 

Η αγωνία που μας άξιζε

Μετά από δύο χρόνια στα οποία η κούπα κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι επιτέλους παρακολουθήσαμε μια διοργάνωση που κρίθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε. Ειδικά το φετινό στο οποίο και οι τέσσερις είχαν σοβαρές ελπίδες να το κατακτήσουν, είναι ίσως το κορυφαίο πρωτάθλημα που έχουμε δει ποτέ σε επίπεδο αγωνίας.

Λέτε να έχουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη;

Και όσο εκνευριστικό και αν είναι, το χρωστάμε εν πολλοίς στο έξτρα πρωταθληματάκι των Playoffs. Εκεί που το «κάθε ΣουΚου και ντέρμπι» πέρα από ενδιαφέροντα παιχνίδια, έχει την ειδική δύναμη να καταρρίπτει σταθερές και φαβορί και να βγάζει πρωταθλητές αυτούς που θεωρούνται τα αουτσάιντερ.

Φέτος αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ, του χρόνου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved