Και τώρα οι δυο τους

Υπόθεση Δικεφάλων η φετινή Super League και έρχονται δύο αγωνιστικές που τα λάθη απαγορεύονται.

Μετά και το τέλος του εξ αναβολής παιχνιδιού στην Τούμπα, αποστολή εξετελέσθη για την… ΑΕΚ. Και ο λόγος είναι ότι ο μόνος που θα μπορούσε να έχει την τύχη στα χέρια του και να εξαρτάται μονάχα από τα δικά του αποτελέσματα πέρα από την πρωτοπόρο Ένωση, ήταν ο Ολυμπιακός. Τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όπου στο πρώτο match ball της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο.

Εν συντομία 2-0 στην Τούμπα και Ολυμπιακός επίσημα τρέχει να αποφύγει την τέταρτη θέση.

 

Και κάπως έτσι η ΑΕΚ με 2 στα 2 έχει την κατάσταση στα χέρια της αλλά νιώθει την «καυτή» ανάσα του Δικεφάλου του Βορρά.

Η Βαθμολογία της Playoff της Super League μέχρι και την 8η αγωνιστική:

ΑΕΚ 75
ΠΑΟΚ 74
Παναθηναϊκός 71
Ολυμπιακός 70
Άρης 52
Λαμία 35

Μπορεί να το χάσει η ΑΕΚ;

Το ερώτημα για την ακρίβεια είναι άλλο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει το 2 στα 2 και να ελπίζει σε στραβοπάτημα της ΑΕΚ; Όλα είναι πιθανά σε ένα τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα όπως η φετινή Super League όπου οι εκπλήξεις και οι «αυτοκτονίες» διαδέχονται η μία την άλλη.

Καλή ώρα σαν την παρακάτω:

 

 

Φαινομενικά, η Ένωση έχει πιο «εύκολο» πρόγραμμα καθώς έχει ένα ντέρμπι (με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη) και ένα βατό παιχνίδι στην OPAP Arena με Λαμία, ένα παιχνίδι που εφόσον έχει έρθει το «διπλό» στην έδρα του Ολυμπιακού θα έχει χαρακτήρα φιέστας. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει το «ερωτηματικό» που λέγεται Παναθηναϊκός στην Τούμπα, όμως θα πρέπει να περάσει και το εμπόδιο του Βικελίδης την τελευταία αγωνιστική.

Εν ολίγοις τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αυτή τη στιγμή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στο τρόπαιο, το ωραιότερο όμως είναι ότι τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός μαθηματικά δεν βρίσκονται εκτός «παιχνιδιού» αν και πρέπει να συνωμοτήσει το σύμπαν για να τερματίσουν εκείνοι πρώτοι τον φετινό αγώνα.

Δύο στροφές πριν το τέλος και το ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Και το καλύτερο; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος -ακόμα- σε ποιον θα καταλήξει. Την Τετάρτη ίσως να έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved