Assosiated Press Μια βραδιά που θύμισε όντως Champions League

Ακόμα και όσοι δεν παρακολούθησαν τους αγώνες live, χάρηκαν πολύ με τις προκρίσεις των Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ.

Η ζωή κάνει κύκλους, το ίδιο και ο αθλητισμός. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την πορεία δύο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των περασμένων δύο δεκαετιών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, την Άρσεναλ και την Μπαρτσελόνα, οι οποίοι ακόμα ψάχνουν τη σταθερότητά τους, αλλά και την ευκαιρία να εδραιωθούν ξανά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι χτεσινές αναμετρήσεις για τους «16» του Champions League ήταν βγαλμένες από τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Σε μια σεζόν που οι «μπλαουγκράνα» δεν ελπίζουν σε τίποτα άλλο πλέον πέρα από το statement της ευρωπαϊκής επιστροφής, μπήκαν στην αρένα με την Νάπολι και με μια εμφάνιση όπου τελικώς υπερίσχυσε η τεράστια καρδιά πήρε την νίκη με 3-1 και την πρόκριση στα προημιτελικά.

 

 

Στο ίδιο μοτίβο και η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ, η οποία είδε την Πόρτο να της φράζει τον δρόμο αλλά η τύχη ήταν με τους «κανονιέρηδες» οι οποίοι επικράτησαν με 4-2 (1-0 κανονική διάρκεια).

Μια νύχτα με δύο «πληγωμένα» θηρία που αναζητούν ακόμα την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, αλλά που σιγά-σιγά μας θυμίζουν ότι υπάρχει φως και ο τρόπος να επιστρέψουν.

 

 

Η μεν Άρσεναλ μπορεί να μην υπήρξε ποτέ ό,τι η Μπαρτσελόνα για τους περισσότερους γεννηθέντες στα τέλη 80’s ή αρχές 90’s, αλλά εκείνο το δίδυμο Μπέργκαμπ-Ανρί δεν μπορεί να ξεπεραστεί από κανέναν Εμπαπέ ή Χάαλαντ.

Για μας που μεγαλώσαμε με το φαντεζί ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο και κυρίως με το total football των Γκουαρντιόλα και Μέσι, το να βλέπουμε το «θεριό» να φτάνει ξανά στα προημιτελικά μετά από τόσα χρόνια είναι δεδομένο ότι κάνει καλό στη διάθεσή μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved