INTIME Με πιστοποιητικό Anger Management οι ποδοσφαιριστές με τις αλλαγές στους κανονισμούς

Μπλε κάρτες, διαμαρτυρίες μόνο από τους αρχηγούς και το πιο δημοφιλές άθλημα μοιάζει περισσότερο με waterpolo.

Δεν είναι ότι είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι στις αλλαγές των κανονισμών στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν αυτοί γίνονται για το καλό του αθλήματος και του θεάματος. Την ώρα, όμως, που ακόμα προσπαθούμε να χωνέψουμε την ύπαρξη του VAR, σε σημείο που προτιμούμε την ανθρώπινη αμφιβολία παρά την ακρίβεια της τεχνολογίας.

Με βάση τους νέους κανονισμούς που ετοιμάζονται να ψηφιστούν στην συνεδρίαση της ΙFΑΒ, δηλαδή του υπεύθυνου οργάνου για τον καταρτισμό των κανονισμών του ποδοσφαίρου, οι αποφάσεις θα έχουν εφαρμογή από την επόμενη σεζόν, 2024-25 και ετοιμάζονται να αλλάξουν εντελώς το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε.

Θυμάσαι πώς χτυπούσες πέναλτι στο FIFA 99;

Αν εξαιρέσουμε το ότι ο διαιτητής θα είναι ένα κινητό VAR με την ενσωματωμένη κάμερα (Body Cam) και τις αλλαγές στο πρωτόκολλο του ίδιου του VAR προκειμένου να μειωθεί το χάσιμο του χρόνου και η ανακοίνωση της απόφασης από το μικρόφωνο του γηπέδου λες και είναι ΝΒΑ Challenge, έχουμε εστιάσει σε δύο ακόμα τροποποιήσεις που θα αναγκάσουν τις ομάδες σε Anger Management και ψυχοθεραπεία σε κάθε μέλος του ρόστερ και του staff. Διότι πλέον θα έχουν σοβαρότατους λόγους να γίνονται έξαλλοι με τους ρεφς και τους αντιπάλους τους.

 

Με αυτούς τους δυο νέους κανονισμούς έχουμε ανησυχήσει περισσότερο.

 

Δεν φοράς περιβραχιόνιο; Το ράβεις

Ίσως ο Neo στο Matrix να ήταν ο μόνος ευτυχισμένος ποδοσφαιριστής, σε περίπτωση που έπαιζε μπάλα στους καιρούς μας. Το ραμμένο στόμα του από τους Agents σε εκείνη τη σκηνή της ιστορικής ταινίας των Wachowskis είναι δεδομένο ότι θα του εξασφάλιζε ότι δεν θα πάρει κίτρινη κάρτα, εφόσον, δεν φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

 

 

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ,όνο ο αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να εκφράζει διαμαρτυρία στον διαιτητή. Αν άλλος παίκτης ή μέλος του τεχνικού επιτελείου κινηθεί προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί θα αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Και αν δεν τρελαθούν οι παίκτες που παίζουν στα «κόκκινα», ειδικά αν δεν τους έχει δοθεί κατεμφανέστατο πέναλτι που δεν είδε ούτε ο VAR ή αν δεν ακουστεί σφύριγμα σε εξόφθαλμο πάτημα του αντιπάλου με τις τάπες, σφυρίχτε μας.

Πώς θα ήταν το ποδόσφαιρο χωρίς τους 5 βασικότερους κανόνες του;

Ποιο ποδόσφαιρο; Water Polo γίναμε

Εδώ να δείτε νεύρα. Τσακίζεις τον αντίπαλο; Βγαίνεις έξω για λίγο και μετά επιστρέφεις για να ξανατσακίσεις. Δεν φταις εσύ όμως. Βγήκες έξω με ολιγόλεπτη αποβολή, ξεκουράστηκες, και γύρισες για να (από)τελειώσεις τη δουλειά. Δεν πήρες ποτέ κόκκινη κάρτα, αλλά μπλε.

 

 

Ο νέος κανονισμός έχει να κάνει με την νέα κάρτα, κάτι σαν υπερατού που σε σώζει από την οριστική αποβολή, και σε κρατάει εκτός ορίων του γηπέδου για λίγα μόλις λεπτά. Σαν την αποβολή του water polo με λίγα λόγια, απλά που κρατάει λίγο παραπάνω χρόνο.

Ένα πράγμα έχουμε να σχολιάσουμε: Αντίο αγαπημένο μας ποδοσφαιράκι…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved