INTIME Νιώθεις και εσύ αδιάφορος για το αποψινό ντέρμπι αιωνίων;

Φτάσαμε στο σημείο που κάποιοι ξεχάσαμε ότι έχει απόψε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Κάποτε περιμέναμε με ανυπομονησία ένα παιχνίδι μεσοβδόμαδα, για να δώσει αξία στο βράδυ της καθημερινής. Μια πανδαισία Champions League, τα παιχνίδια της Euroleague, έστω ένα καλό έργο στο Netflix που θα το απολαύσουμε και την επόμενη μέρα θα συζητάμε για αυτό στο γραφείο. Μία φορά στο τόσο, ωστόσο, η μοίρα μας παίζει ωραία παιχνίδια και η κληρωτίδα βγάζει ντέρμπι για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Κάτι τέτοιο γίνεται και απόψε, με το ελληνικό classico, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός να ξεχωρίζει στη φάση των «16». Ξεχωρίζει όμως; Έχουμε την αίσθηση πως όχι και τόσο.

 

 

Δεν γίναμε αντιποδοσφαιρικοί, ούτε και χάσαμε το ενδιαφέρον για τις ομάδες μας. Άλλωστε ένας αγώνας κυπέλλου δεν είναι ποτέ ρουτίνα από την στιγμή που κρίνεται μια πρόκριση, πόσο μάλλον όταν είναι ένα ντέρμπι αιωνίων, όπου το ενδιαφέρον και το πρεστίζ για νίκη είναι πάντα μεγάλη.

Κάποτε δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα υπάρξει αδιάφορο ντέρμπι. 

Ωστόσο ποιος μπορεί να πει ότι με όσα γίνονται τελευταία στην Σούπερ Λίγκα, τις «κατινιές», τα άδεια γήπεδα, την εξωγηπεδική βία, και τις δύο ομάδες που δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους κατάσταση (αγωνιστική και ψυχολογική) μας έχουν κάνει να μην το έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας απόψε. Κυρίως, όμως, έχουμε κουραστεί τον απόηχο κάθε αγώνα, αυτή την τοξικότητα κατά την οποία πάντα πρέπει μια ομάδα (ή και οι δύο) να αισθάνεται αδικημένη και να βγάζει εκπροσώπους και παράγοντες να γκρινιάζουν για διαιτησίες, οργανωμένα σχέδια εξόντωσής τους και άλλα παρατράγουδα. Και αυτό ισχύει για κάθε ομάδα. 

 

 

Αλήθεια, πιστεύετε ότι περισσότεροι θα παρακολουθήσουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην Λεωφόρο ή το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός για την Euroleague;

Κουβέντα να κάνουμε βέβαια είναι όλο αυτό, καθώς μπορεί να είναι ένα άκρως ενδιαφέρον ντέρμπι, αντάξιο της ιστορίας των δύο συλλόγων, ενώ ακόμα και αν δεν είναι, είναι δεδομένο ότι θα το παρακολουθήσουμε εφόσον βρισκόμαστε σπίτι μας.

Η μοναδική αίσθηση να βλέπεις ντέρμπι με φίλους.

Είναι βέβαιο όμως ότι αυτή την τρέλα που είχαμε, όπου θα περιμέναμε να έρθει το βράδυ για να μαζευτούμε σπίτι κάποιου κολλητού με την παρέα για να δούμε ματσάκι, είναι δεδομένο ότι λίγοι θα το κάνουν για το αποψινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.   

Κατά τα άλλα, ντέρμπι απόψε για την φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις 21:30, στην άδεια Λεωφόρο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved