Assosiated Press Η εποχή του Κυπέλλου του ΝΒΑ ξεκινάει απόψε

Lakers vs Pacers απόψε και το Λας Βέγκας είναι στο πόδι. Θα αξίζει το ξενύχτι;

Τα χρωματιστά γήπεδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έγιναν μόδα φέτος, ωστόσο κάπου εδώ ρίχνουν αυλαία. Τουλάχιστον για φέτος. Το In-Season Tournament, το πρώτο ΝΒΑ Cup στην ιστορία αναζητά απόψε τον πρώτο του κάτοχο καθώς στον μεγάλο τελικό στις 3:30 ξημερώματα Κυριακής στο Λας Βέγκας, Lakers και Pacers θα επιχειρήσουν να γράψουν ιστορία.

Μπορεί να θέλαμε να δούμε τον LeBron απέναντι στον Giannis, ωστόσο ο Tyrese Haliburton έχει άγριες διαθέσεις τελευταία, το ίδιο και το ενθουσιώδες παρεάκι που έχει φτιαχτεί γύρω του στην Ιντιανάπολη.

 

Τον Haliburton αποθέωσε και ο Giannis με δηλώσεις του.

Το τρόπαιο των χαμηλόμισθων

Στα χαρτιά, οι Lakers παρουσιάζονται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχουν μια πλήρη ομάδα γεμάτη από σταρ, έναν LeBron που θέλει όσο τίποτα να προσθέσει ένα τρόπαιο που δεν θα καταφέρει να κατακτήσει ποτέ ο Michael Jordan στην κατοχή του, και με βάση των όσων κάνει τελευταία στα παρκέ δείχνει πραγματικά αποφασισμένος να το καταφέρει.

Από την άλλη πλευρά, όμως, πέρα από την διάθεση για διάκριση στους γεμάτους ενθουσιασμό Pacers, χτυπάει το οικονομικό κίνητρο. Από την μία η εξαιρετική ενέργεια που έχει προκαλέσει ο Haliburton με τα όσα κάνει φέτος στα παρκέ του ΝΒΑ, ύστερα είναι η επιθυμία για έναν τίτλο επιτέλους στην Indiana αλλά και το δέλεαρ για τους αρκετούς χαμηλόμισθους της ομάδας.

Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ θα διαλευκάνει το τοπίο:

 

 

Όπως γίνεται κατανοητό, από τη στιγμή που κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα με μια νίκη απόψε να βάλει ένα τόσο μεγάλο ποσό στον λογαριασμό του, τότε το κίνητρο είναι αρκετά μεγάλο. Εδώ ο LeBron θέλει να πάει για τα λεφτά, που ποιος ξέρει πόσα παίρνει την ημέρα, φανταστείτε πόσο θα το θέλουν οι χαμηλόμισθοι.

 

 

Ο «Βασιλιάς» ή «Mr. Correct»;

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την κλάση του LeBron James, ακόμα και τώρα που ετοιμάζεται να κλείσει τα 40 του χρόνια. Ο τύπος δεν καταλαβαίνει από τα χρόνια, το κορμί του όσο και αν βαραίνει, παραμένει αέρινο και ξέρει απλώς τι χρειάζεται για να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Αν δεν ήξερε αυτός, άλλωστε, ποιος;

 

 

Από την άλλη πλευρά, ο Tyrese Haliburton έχει βρει στους Pacers τον χώρο και τον χρόνο να εξελιχθεί σε κάτι πολύ ανώτερο από αυτό που όλοι περίμεναν από εκείνον. Και δεν σταματάει με τίποτα. Ο τύπος είναι clutch όταν πρέπει, μοιράζει τις ασίστ σαν «καραμέλες» και δεν κάνει ποτέ λάθος. Και σε ένα παιχνίδι που κρίνεται ένας ολόκληρος τίτλος, πάντα τα λιγότερα λάθη κάνουν τη διαφορά. Ειδικά όταν δεν τα κάνει ο ηγέτης της ομάδας.

 

 

Απόψε, λοιπόν, 3:30 τα ξημερώματα, το ΝΒΑ Cup αρχίζει να γράφει ιστορία. Έφτασε η στιγμή για τον LeBron να κατακτήσει ένα τίτλο που δεν είναι «δαχτυλίδι» του πρωταθλητή ή για τον Haliburton να ολοκληρώσει την ραψωδία του μέσα στο Λας Βέγκας;

Εκεί όπου, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε σύντομα μια νέα έδρα και ομάδα στο ΝΒΑ. Ποιος θα κερδίσει απόψε; 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved