associated press Μοχάμεντ Σαλάχ, ο σκακιστής

Ο superstar της Λίβερπουλ αποκάλυψε τον πιο έξυπνο εθισμό του.

Είναι το παιχνίδι που λάτρεψαν όσο κανένα άλλο οι ηγέτες, οι αυτοκράτορες και οι βασιλιάδες. Και ίσως αυτό να μην τυχαίο. Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι πρόβλεψης, στρατηγικής, σχεδιασμού ακόμη και ψυχολογίας. Από τον Ναπολέοντα μέχρι τον Καρλ Μαρξ, άπαντες δεν απαρνήθηκαν ποτέ την πρόκλησή του. Το σκάκι έχει πολλαπλά οφέλη καθώς αυξάνει τη νοημοσύνη, βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ, εξασκεί τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου, βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων και αναπτύσσει δενδρίτες στους νευρώνες του εγκεφάλου. Επιπρόσθετα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ψυχαγωγίας. 

 

 

Όπως ακριβώς το ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο του αρέσει περισσότερο. «Έχω εμμονή με το σκάκι, παίζω κάθε μέρα. Όταν παίζω online, βάζω το όνομά μου και οι άνθρωποι με ρωτούν: είσαι πραγματικά Σαλάχ; Και λέω ναι, αλλά δεν με πιστεύουν. Έτσι, όταν λένε "λέτε ψέματα", απαντώ: είναι αλήθεια, λέω ψέματα».

Όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνάντησε τον Μπέντζαμιν Μπάτον!

Ο Αιγύπτιος επιθετικός θα είχε βαθμολογία Elo - η τιμή που μετρά την ικανότητα ενός σκακιστή - 1400: είναι ένας καλός αριθμός, ο οποίος τον κατατάσσει ως «παίκτης Γ' κατηγορίας», δεδομένου ότι ένας πολύ έμπειρος παίκτης μπορεί να υπερηφανεύεται για βαθμολογία 2000. «Είμαι καλός», είπε ο Σαλάχ, «προφανώς δεν είμαι ο Μάγκνους Κάρλσεν. Κανείς δεν έχει ευκαιρία μαζί του. Αλλά θα ήθελα να παίξω εναντίον του μια μέρα».

 

 

Ο Νοργηβός παγκόσμιος πρωταθλητής δημοσίευσε ένα emoji με ένα χαιρετισμό που απευθυνόταν στον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ. Είναι αυτή μία αποδοχή της πρόσκλησης. Από εμάς είναι, ναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved