Αργύρης Κατσίνης: Διαιτητής και σούπερ ήρωας

Η μόνη φορά που ευχηθήκαμε ένας διαιτητής να γίνει πρωταγωνιστής σε έναν αγώνα.

Συνήθως όταν ένας διαιτητής γίνεται πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού δεν είναι για καλό. Όταν διαβάζουμε την είδηση «ο τάδε διαιτητής έγινε πρωταγωνιστής του αγώνα» σημαίνει ότι με τις αποφάσεις του επηρέασε ολόκληρο αποτέλεσμα. Για αυτό λοιπόν καλό είναι ένας διαιτητής να περνάει όσο πιο απαρατήρητος γίνεται. Εκτός και αν πρόκειται για ένα περιστατικό όπως στο Ελλοπιακός-Ατρόμητος Πειραιάς της Γ' Εθνικής, με τον διαιτητή Αργύρη Κατσίνη να μετατρέπεται σε ήρωα. Και δικαιολογημένα.

Έσωσε τη ζωή παίκτη

Είναι από τις στιγμές εκείνες που τρέμουμε κάθε φορά που τις βλέπουμε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, δηλαδή ένας αθλητής να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.

Όπως συνέβη πρόσφατα με τον Έρικσεν.

Ο Έλληνας διαιτητής, Αργύρης Κατσίνης μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα που δέχτηκε ο αθλητής του Ελλοπιακού, αντιλήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο μαζί με τους γιατρούς των ομάδων καθώς από το σφοδρό χτύπημα έφυγε αρκετό αίμα, ενώ του έσπασε και η μύτη. Ο κ. Κατσίνης, όπως δήλωσε, σταμάτησε το παιχνίδι και έτρεξε άμεσα πάνω από τον άτυχο παίκτη. Όταν είδε δε, ότι του είχε γυρίσει η γλώσσα να του την επαναφέρει μέχρι να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια ο άτυχος παίκτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου έκανε αξονική και πλέον δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Τα πράγματα ενδέχεται να είχαν πάρει αρνητική τροπή, αν δεν είχε επέμβει έγκαιρα, ο αυθεντικός «άρχοντας» του αγώνα, Αργύρης Κατσίνης.

 

«Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μου συνέβη για πρώτη φορά, το καλό είναι ότι ήμασταν εκεί και το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Αφού μπορούμε, να το κάνουμε. Οι διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν να μην φοβούνται, γιατί τα δευτερόλεπτά είναι κρίσιμα» δήλωσε σε αθλητικό μέσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

ΕΠΟ και ΚΕΔ έδωσαν συγχαρητήρια στον Αργύρη Κατσίνη για ό,τι έκανε, και υποσχέθηκαν να τον βραβεύσουν το προσεχές διάστημα, και εμείς δεν έχουμε παρά να χειροκροτήσουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved