associated press Ο Jimmy Butler ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του

Πίσω από τον σκληρό ΝΒΑερ, ο «Jimmy Bucket» κρύβει ένα άτομο που θέλει μονίμως να μαθαίνει.

Δεν είναι εδώ για να κάνει φίλους, αλλά για να τα κάνει όλα με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Ο Τζίμι Μπάτλερ, μπορεί να μετράει αισίως δύο χαμένους τελικούς στην καριέρα του στο ΝΒΑ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις loser. Γιατί δεν είναι άλλωστε.

Ειδικά από τη στιγμή που παίρνει μια ομάδα (Χιτ) από το χεράκι, ένα σύνολο που δεν γεμίζει στους περισσότερους το μάτι -θεωρητικά- αλλά πάντα φτάνει να διεκδικεί την κορυφή. Αν είχε έναν σταρ στο πλάι του ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, ωστόσο στο Μαϊάμι βολεύονται που έχουν μόνο εκείνον, και ας «ψάχνονται» συνεχώς για το πώς θα πάρουν τον Λίλαρντ με ανταλλαγή.

 

 

Ο «Jimmy Bucket» όπως είναι το ψευδώνυμό του, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου που στα 13 του η μητέρα τον πέταξε εκτός σπιτιού, λέγοντάς του «δεν μου αρέσει όπως είσαι, φύγε τώρα» όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος. Ο μικρός Τζίμι δεν είχε πατέρα καθώς τον είχε εγκαταλείψει από τότε που ήταν μωρό και από τα 13 του και μετά φιλοξενούταν  προσωρινά σε σπίτια φίλων, μέχρι που στα 17 του, τον πήρε στην οικογένειά της η μητέρα ενός φίλου του.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η παιδική του ηλικία δεν θεωρείται συνηθισμένη και προφανώς ούτε και εύκολη, αφού κατάφερε μεγαλώνοντας να φτάσει από το απόλυτο τίποτα σε αστέρα του NBA.

Μπορεί να είναι σκληρός και να λέγονται πολλά για τον χαρακτήρα του, κανείς όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ο Τζίμι Μπάτλερ δεν έχει δημιουργήσει μια δική του «σχολή» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που ξεπερνά το κομμάτι του μπάσκετ.

Είναι διαφορετικός

Στο Μαϊάμι, οι περισσότεροι ΝΒΑερς όταν έχουν ρεπό ξημεροβραδιάζονται στις παραλίες, ο Μπάτλερ πάλι βρίσκει αφορμές να εξερευνά τον κόσμο για να διευρύνει τους ορίζοντές του. Σπατάλησε 10 περίπου ώρες σε ταξίδι (πήγαινε-έλα) σε μια μέρα για να πεταχτεί μέχρι την Αργεντινή, προκειμένου να μείνει για λίγες ώρες και να παρακολουθήσει ένα τουρνουά τένις και να μάθει πληροφορίες για τον καφέ, που αποτελεί προσωπικό του πάθος.

«Έχει πολλά ενδιαφέροντα και του αρέσει αυτό» έχει δηλώσει ο προπονητής του στους Χιτ, Έρικ Σπόελστρα. Δεν χάνει στιγμή να κάνει πράγματα για τον εαυτό του και αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Τον είδες μήπως να παίζει κόντρα στον Αλκαράθ;

 

 

Όταν χρειάζεται, παραείναι σοβαρός

Του αρέσουν οι πλάκες -ίσως υπερβάλλει πολλές φορές- όταν όμως έχει να κάνει με τη δουλειά του, που είναι να φέρει νίκες και τρόπαια, το πρόσωπό του ξεχνά τι σημαίνει πλάκα. Η κατάκτηση τίτλων ήταν, άλλωστε, αυτή που τον έκανε να επιλέξει το Μαϊάμι και όχι οι παραλίες.

Στα NBA Playoffs του 2023 ήταν αλύγιστος και πήγε την ομάδα του με τρομερές εμφανίσεις μέχρι τους τελικούς. Η σοβαρότητά του αυτή είναι που παρά το σκληρό του στιλ τον κάνουν τόσο συμπαθή ανάμεσα συμπαίκτες του. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο έχει δηλώσει «είμαι τόσο ευγνώμων που παίζω μαζί του».

Το πάθος του για νίκη είναι αυτό που του έχει δώσει και το προσωνύμιο «Playoff Jimmy» για την προσφιλή του συνήθεια να μεταμορφώνεται στην Post Season. Πώς να μην γίνονται καλύτεροι όλοι με τον Μπάτλερ ανάμεσά τους;

 

 

Πώς το πάθος μπορεί να σε ωφελήσει δημιουργικά

Μην πάει το μυαλό σου στο μπάσκετ. Είπαμε το πάθος του Τζίμι Μπάτλερ είναι ο καφές και στη «φούσκα» του Ορλάντο, έκανε τα πρώτα του βήματα ως «Coffee Expert». Τότε, βέβαια, απλώς είχε πάρει μαζί του μια γαλλική καφετιέρα, χρεώνοντας τους συμπαίκτες του με 20 δολάρια το ποτήρι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δημιουργική.

Δημιούργησε, βλέπεις, το BigFace Brand, μια μάρκα υψηλής ποιότητας καφέ στον οποίο έχει επενδύσει πολλά από όσα έχει μάθει τόσα χρόνια που «ψάχνεται» για τον καφέ, τον οποίο μάλιστα σέρβιρε σε παίκτες και θεατές, κατά τη διάρκεια του περασμένου Miami Open στο τένις.

«Όνειρό μου να χρεώνω 100 δολάρια το φλιτζάνι» έχει υποστηρίξει για τον premium καφέ του ο Μπάτλερ. Τραβηγμένο ακούγεται, αλλά αν οι πελάτες του είναι παίκτες του ΝΒΑ ή άνθρωποι με μεγάλο εισόδημα, ποιος ξέρει; Ο ίδιος λέει ότι πίνει γύρω στους 12 καφέδες τη μέρα, και όχι για να ξυπνήσει, αλλά γιατί του αρέσει οπότε τον κόβουμε ότι θα το αγόραζε το προϊόν του. Έχει πάθος ο άνθρωπος με τον καφέ και το δείχνει, σε βαθμό που απαγόρεψε στον Αντεμπάγιο να γίνει συνιδιοκτήτης στο BigFace Brand.

 

 

Όπως να ‘χει, ο Μπάτλερ έχει δημιουργικό πνεύμα και αυτό φαίνεται σε ό,τι και αν κάνει στη ζωή του. Στο μπάσκετ δεν χρειάζεται συστάσεις, το δείχνει συνεχώς άλλωστε ότι είναι κάτι το ξεχωριστό. Φαίνεται πάντως ότι με τόσα πολλά ενδιαφέροντα που έχει δεν θα δυσκολευτεί να βρει το επόμενο βήμα του, από τη στιγμή που κρεμάσει τη φανέλα του ΝΒΑερ. Μέχρι τότε έχουμε, ακόμα, βέβαια.

Μια και είναι vlogger o άρχοντας, ρίξε και μια ματιά στο κανάλι του στο Youtube. Μπορείς, θεωρείς, να βγάλεις τις προπονήσεις του;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved