associated press Για αυτό λατρεύουμε τους «Πλάβι»

Οι φαν του μπάσκετ, είδαν την μπασκετική παιδεία να επικρατεί των προσόντων στο Σερβία- Καναδάς. Και το πανηγύρισαν.

Ο πρώτος ημιτελικός του Mundobasket 2023 ανήκει στο παρελθόν και όσοι ονειρεύτηκαν έναν τελικό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν λίγα ακόμα χρόνια.

H Σερβία, η ομάδα χωρίς Γιόκιτς και πολλούς ακόμα παικταράδες, δεν φοβήθηκαν την πλειάδα ΝΒΑερ και των αθλητικών προσόντων του Καναδά και τους κέρδισαν με όπλο το μπασκετικό IQ και μάλιστα πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό 95-86. Και εδώ που τα λέμε, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν η, κατά τα άλλα, ομαδάρα του Καναδά δεν έπαιρνε τα σφυριγματάκια πιο εύκολα από τους διαιτητές.

Όμως οι Σέρβοι δεν είναι Σλοβένοι, για αυτό και δεν πτοήθηκαν από τα «αγγίγματα» που γίνονταν υπερβολικές πτώσεις που τους χρεώνουν με φάουλ. Στην περίπτωση του αγώνα, σε αυτό το επίπεδο, αποδείχθηκε ότι ο ενθουσιασμός και τα προσόντα δεν μπορούν να λυγίσουν το βάρος της φανέλας.

 

 

Αχ αυτός ο Μπογκντάνοβιτς

Δεν χρειάζεται καμιά σπουδαία ανάλυση για αυτόν τον εξαιρετικό παίκτη, καθώς τα κατορθώματά του μιλάνε από μόνα τους. Ίσως στον πρώτο ημιτελικό να παραήταν «σιωπηλός» σε σχέση με αυτά που μπορεί να κάνει. Όταν όμως η μπάλα «έκαιγε», ήταν σκέτη απόλαυση.

Η 23άρα που έριξε στους Καναδούς, είναι λίγοι σε σχέση με τη γενικότερη, μαεστρική παράσταση που έδωσε στην «Mall of Asia Arena», όπως και η υπόλοιπη παρέα του, όπως ο Μιλουτίνοφ, ο Ντόμπριτς ή ο Γκούντουριτς.

 

 

Αυτό όμως που έβλεπε κανείς ξεκάθαρα στο παιχνίδι, ήταν μια ομάδα που μπορεί να μην έτρεχε σαν «άτι» και να μην πηδούσε τόσο ψηλά, ωστόσο ήξερε πώς να αντιτάξει την σκληράδα, να εκμεταλλευτεί το καθαρό μυαλό και πάνω από όλα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, την μπασκετική παιδεία την οποία, και με τη βούλα, διαθέτει.

Εν ολίγοις, αυτός ο ημιτελικός ήταν μια απόδειξη ότι στο μπάσκετ, για να κερδίσει κανείς τις ΗΠΑ ή τον Καναδά δεν χρειάζεται να βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι ή ο αντίπαλος να είναι ντεφορμέ, ακόμα και στο σήμερα που το μπάσκετ τείνει να γίνει περισσότερο ατομικό, παρά ομαδικό.

Ακόμα και έτσι όμως, η «Μεγάλη των Πλάβι Σχολή» απέδειξε γιατί το άθλημα παραμένει, και είναι, ομαδικό. Και όποιος είναι περισσότερο ομάδα, όχι μόνο κερδίζει, αλλά προκαλεί και τον θαυμασμό κάθε αυθεντικού φαν του μπάσκετ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved