Ο Μίλτος Τεντόγλου δίδαξε την επιτυχία με τον δικό του μοναδικό τρόπο

Μετά το «Grand Slam» του στα χρυσά μετάλλια και τις μοναδικές του αντιδράσεις-δηλώσεις, γίνεται αλλιώς;

Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεις συχνά χαρακτήρες σαν τον Μίλτο Τεντόγλου στο υψηλότερο σκαλί του πρωταθλητισμού. Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ήταν το μοναδικό που του έλειπε από την τροπαιοθήκη –είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου και στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού) - εκείνος όμως αρκέστηκε να πει πως «εντάξει, μπορούσα και καλύτερο άλμα από αυτό» αφήνοντάς μας κυριολεκτικά άναυδους.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος «πέταξε» από την αρχή στον τελικό του άλματος εις μήκος, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία προσπάθεια για να κερδίσει στο «θρίλερ» των μεταλλίων.

Και λοιπόν; Τεντόγλου είναι αυτός, μπορεί να κερδίζει ακόμα και τα σασπένς.

 

Διάβασε επισης: Όταν ο Μίλτος Τεντόγλου μας έφτιαχνε τη διάθεση στον ημιτελικό.

 

 

Όπως συνηθίζεται σε κάθε του νίκη, έτσι και χτες (24/8) ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ αυθορμητισμού μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά την απονομή του μεταλλίου του.

Μια συνέντευξη που ο Έλληνας πρωταθλητής, αποτύπωσε πλήρως την αφέλεια και την αυθεντικότητα που έχει σαν χαρακτήρας, δείχνοντάς μας για μία ακόμα φορά πόσο μοναδικός είναι στο είδος του. Όπως και το ότι πραγματικά αξίζει να τον έχουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση.

Ιδού τρία πράγματα που ξεχωρίσαμε από την εμφάνιση και τα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου χτες στη Βουδαπέστη.

Συνέχισε να ψάχνεις τα όριά σου και θα πετύχεις

Η πίστη στον εαυτό του είναι το Α και το Ω. Αυτή η σιγουριά είναι που τον ωθεί να «πετάει» ακόμα και όταν τρέμει από το άγχος του και τον οδηγεί στην κορυφή. Κέρδισε το χρυσό και εκείνος σκέφτεται ότι μπορούσε να κάνει καλύτερο άλμα. Υπερβολή; Μπορεί. Ωστόσο αυτή είναι που του δίνει κίνητρο να συνεχίζει. Ακόμα και μετά το «Grand Slam» στα μετάλλια, ήταν απόλυτος:

«Θα είμαι πιο χαλαρός μεν, αλλά δεν θα σταματήσω να κυνηγάω την κορυφή στα μεγάλα ραντεβού». Είναι 25 χρονών μόλις ακόμα, φανταστείτε τι μπορούμε να περιμένουμε ακόμα από εκείνον.

  

Μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε καταλάβει για τον Μίλτο Τεντόγλου είναι ότι από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στις κάμερες δεν φοβήθηκε να μας δείξει ποιος είναι. Ένας χαλαρός τύπος, που βλέπει «One Piece» και βρίσκει ενέργεια από τα πιο απλά πράγματα στη ζωή.

Οι αντιδράσεις του στην κάμερα δεν είναι οι συνηθισμένες, θα μπορούσαν από διαφόρους φθονερούς να σχολιαστούν αρνητικά, ωστόσο είναι μεγάλη αλήθεια ότι ο άνθρωπος Τεντόγλου είναι ο εαυτός του και δεν προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος. Και η ειλικρίνεια πάντα κερδίζει στη ζωή μας. Αποτυπώνεται άλλωστε στο γήπεδο και στον θαυμασμό του κόσμου προς το πρόσωπό του.

Ακόμα και από την παρουσίασή του στον μεγάλο τελικό με τις αυθόρμητες γκριμάτσες του, μας κέρδισε όλους (στα 1:27’ του βίντεο).

 

 

 

Χαμογέλα, δεν έχεις να χάσεις τίποτα

Τον έχει προσέξει κανείς όταν βρίσκεται έρμαιο του αυθορμητισμού του; Αυτή εικόνα του χαμογελαστού που παιδιού που διακρίνεις την χαρά και την καλοσύνη του, είναι μια εικόνα μοναδική. Ένα μάθημα καλαισθησίας για όλο τον κόσμο.

«Όλη η κερκίδα ήταν ελληνική» είπε με το χαμόγελο στα χείλη, αποτυπώνοντας με τον δικό του τρόπο τη χαρά για αυτό που ζούσε. Ένα συναίσθημα που δεν ντράπηκε να το μοιραστεί και όλος ο κόσμος είναι σίγουρο ότι χάρηκε για τη χαρά του.

Δεν ξέρουμε τελικά αν το χαμόγελο δίνει τρία δευτερόλεπτα ζωής, είναι βέβαιο όμως πως προσφέρει θετική ενέργεια στον περίγυρό σου, αλλά και σε σένα τον ίδιο. Για τον Μίλτο ισχύει, γιατί όχι και για σένα;

Αφιερώστε λίγα λεπτά από το χρόνο σας στο παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου ύστερα από το Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης και εμπνευστείτε και σεις με τις αντιδράσεις και τα λόγια του.

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved