associated press Το Μέσι – Παρί ήταν ένας βολικός γάμος και όχι ένας μεγάλος έρωτας

Η σχέση τους κράτησε δύο χρόνια. Και ήταν ό,τι πιο μέτριο μπορούσες να φανταστείς.

Το καλοκαίρι του 2021 το Παρίσι φόρεσε τα καλά του. Η πόλη του Φωτός υποδέχθηκε τον «Μεσσία» από τη Βαρκελώνη. Ο Λιονέλ Μέσι έβαλε την υπογραφή του σ’ ένα αυτοκρατορικό διετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας για πρώτη φορά την θαλπωρή της Μπαρτσελόνα. Την ομάδα με την οποία ανδρώθηκε, έγινε είδωλο και κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Η συμφωνία ανάμεσα στον Αργεντινό superstar και τους Παριζιάνους ήταν για ένα συμβόλαιο 70.000.000 ευρώ. Ποσό εξωφρενικό ακόμη και για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της El Economista, η συμφωνία με τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας έχει αποφέρει 700.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

 

 

Δύο χρόνια αργότερα, η ρήξη ήρθε. Μετά την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Λοριάν με 3-1, ο Αργεντινός αποφάσισε να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία καθώς είναι πρεσβευτής της χώρας. Ωστόσο το ατόπημα είναι πως το έκανε χωρίς να πάρει την απαραίτητη άδεια από την ομάδα. Ο προπονητής Κριστόφ Γκαλτιέ και ο τεχνικός σύμβουλος, Λουίς Κάμπος, αρνήθηκαν να του δώσουν άδεια και ο 35χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής τους αγνόησε επιδεικτικά. Όσο μεγάλος σταρ κι αν είσαι, όσο σπουδαίος παίκτης κι αν είσαι, ο σύλλογος είναι πάνω από ονόματα. Υπάρχουν κανονισμοί που οφείλεις να τους σέβεσαι και να γίνεσαι το σωστό παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με την Parisien, ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλ Κελαϊφί, δεν μπορούσε να πιστέψει την απόφαση του Μέσι.

 

 

Ένα βολικό διαζύγιο

Κι αν σε οικονομικό επίπεδο ο Μέσι έφερε με το παραπάνω τα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα... μπήκε μέσα. Το πρωτάθλημα Γαλλίας το σηκώνεις και χωρίς τον Μέσι. Ο «ψύλλος» δεν αποδείχτηκε «Μεσσίας» για τους Παριζιάνους αναφορικά με το μεγάλο στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Παριζιάνοι ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν στη «Γη της Επαγγελίας». Η μαγική τριπλέτα Μέσι – Εμπαπέ – Νεϊμάρ αποδείχτηκε λίγη και σε καμία περίπτωση δεν είχε την ψυχή και τα «guts» του Μπενζεμά. Οι πολυδιαφημισμένοι είδαν τους «εργάτες» να τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Ο Μέσι της Παρί δεν έφτασε ποτέ τον Λιονέλ της Μπαρτσελόνα. Η χημεία της Παρί δεν ταίριαζε με την ψυχοσύνθεση του Λίο. Ήταν περισσότερο ένας βολικός γάμος όταν ο Μέσι έψαχνε εναγωνίως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά το αδιέξοδο με την αγαπημένη του Μπάρσα.

 

 

Όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Μετά από δύο... αδιάφορα χρόνια στο Παρίσι, ο Μέσι ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Η Μπαρτσελόνα είναι το ιδανικό. Το Κατάρ και το MLS μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες του. Ο 35χρονος πρέπει να πάρει την τελευταία ποδοσφαιρική του απόφαση. Θα ακούσει την καρδιά ή τη λογική. Ας ελπίσουμε η ζυγαριά να γύρει προς τα αριστερά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved