Eurokinissi Μην υποτιμάτε την ομάδα του

Όταν ο MVP μίας ομάδας είναι ο προπονητής της, τότε είναι μία πραγματικά καλή ομάδα. Μην την χλευάζεις, μην την υποτιμάς.

Το βράδυ της Κυριακής δε γίναμε σοφότεροι. Απλώς διαψεύστηκε ο βερμπαλισμός και η ισοπέδωση. Τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ένα σύνολο που γνωρίζει τα πλεονέκτηματα και τις αδυναμίες του. Έχει συγκεκριμένη στόχευση και τα εργαλεία ώστε να παίξει το ποδόσφαιρο που επιθυμεί. Μία ομάδα του προπονητή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όταν ανέλαβε δεν υποσχέθηκε πως το «τριφύλλι» θα μοιράζει 5άρες και 6άρες. Δεν έκανε λόγο για εξωγήινο ποδόσφαιρο. Στόχος την πρώτη χρονιά ήταν να βγει στην Ευρώπη και να μάθει να παίζει ποδόσφαιρο. Το έκανε πράξη. Φέτος έθεσε υψηλότερο στόχο. Να μάθει να κάνει πρωταθλητισμό και να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, είναι πιο κοντά ώστε να το πετύχει. Κάνει Πάσχα στην κορυφή και σε περίπτωση που κερδίσει την ΑΕΚ στον τελικό της Λεωφόρου, αυτομάτως γίνεται το πρώτο φαβορί για την κούπα.

 

 

Τον υποτίμησαν. Δεν έπρεπε

Η υποτίμηση του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει από το 2022. Τότε που τον χλεύαζαν για τα varίσια πέναλτι, τότε που σημείωνε το ιστορικό ρεκόρ των 10/10. Μάλιστα αυτός ο χλευασμός γιγαντώθηκε τον «μαύρο» Γενάρη που οι «πράσινοι» δέχτηκαν 3 ήττες. Σημειωτέον είναι οι μοναδικές όλη την χρονιά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του είχαν συγκεκριμένο πλάνο. Η ομάδα θα φορμαριστεί την πιο σημαντική περίοδο της χρονιάς. Εκεί που κρίνεται ο τίτλος. Σε αντίθεση με όλους όσοι φώναζαν πως θα τερματίσει 4ος γιατί «δεν βλέπεται», ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι και από τότε δεν βλέπει εκείνος κανέναν. Έχει να δεχτεί γκολ από τις 12 Φεβρουαρίου και είναι το σύνολο που κανείς δε θέλει να βρει στο διάβα του.

 

 

 

Δεν είναι τυχαίο πως ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φορμαρίζεται εκ νέου την ίδια περίοδο όπως και πέρσι. Δε χάνει την ψυχραιμία του ακόμη και στις στραβές και δείχνει να είναι φτιαγμένος από ατσάλι. Αλήθεια τι έχει να ζηλέψει από τους ανταγωνιστές του; Μήπως τελικά το πλούσιο ρόστερ δεν έχει καμία σημασία αν δεν καταφέρνεις να πάρεις το 100% από τους παίκτες σου; Ο Ιβάν κατάφερε να κολλήσει κάθε κομμάτι από το παζλ και να δημιουργήσει ένα σύνολο που αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Ας αφήσουμε τις εμμονές και ας δούμε την πραγματικότητα χωρίς παρωπίδες. Στη χώρα που όλοι γνωρίζουμε περισσότερο ποδόσφαιρο από τον προπονητή, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είχαμε λάθος όταν σνομπάραμε και υποτιμούσαμε τον Παναθηναϊκό.

Ο κόουτς Γιοβάνοβιτς είχε προειδοποιήσει. Τώρα το κάνει πράξη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved