Eurokinissi Το πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε και η βαθμολογία που δε λέει ψέματα

Η πιο σταθερή ομάδα στην Ελλάδα, το «διαστημικό» ποδόσφαιρο και τα underdogs με την βαριά φανέλα.

17 ολόκληρα λεπτά. Τόσα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να γίνει η πρώτη ομάδα που φεύγει με θετικό αποτέλεσμα (και μάλιστα με 3 ολόκληρους βαθμούς) από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν την πίεση του πρώτου ημιχρόνου, η τύχη τούς χαμογέλασε στο αυτογκόλ του Μουκουντί (τους το χρωστούσε από το αυτογκόλ του Σαμασέκου στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ίδιο τέρμα), η ομάδα του Αλμέιδα κατέρρευσε ψυχολογικά και κάπου εκεί ξεκίνησε το πάρτι. Οι Πειραιώτες έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για τον τίτλο. Σε περίπτωση που έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς βαθμό στις αποσκευές τους, τότε οι πιθανότητες για κατάκτηση του πρωταθλήματος εκμηδενίζονταν. Και play off χωρίς Ολυμπιακό να διεκδικεί τον τίτλο είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Ο Ολυμπιακός είναι εδώ, η διαφορά με την κορυφή παρέμεινε στο -5 και πλέον έχει την τύχη στα χέρια του.

 

 

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ πήρε ένα μάθημα με τον πιο σκληρό τρόπο. Η τριάρα από τον Ολυμπιακό «πονάει». Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, σ’ έναν αγώνα κόντρα στη ροή του ματς. Ο Ολυμπιακός δεν είναι η πρώτη ομάδα που φέρνει στην επιφάνεια τις αδυναμίες της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» είναι εκρηκτικοί, πρεσάρουν παντού και σε πνίγουν σε κάθε αγώνα. Έχουν την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ ώστε να κάνουν πρωταθλητισμό και να φαντάζουν ως το πρώτο φαβορί. Ωστόσο σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η ΑΕΚ είναι ομάδα ψυχολογίας. Όταν ο αγώνας της πηγαίνει καλά, τότε μπορεί να σε διαλύσει. Αλλά όταν το ματς «στραβώσει», τότε δεν έχει την ψυχολογία ώστε να αντιστρέψει την κατάσταση. Όσες φορές έμεινε πίσω στο σκορ, με εξαίρεση το διπλό στη Νεάπολη, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Εντός έδρας με τον Βόλο (στη Ριζούπολη), με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που προηγήθηκε και τελικά έφυγε χωρίς βαθμό. Επίσης είναι η δεύτερη φορά που η «Ένωση» πιάνει κορυφή και την αμέσως επόμενη αγωνιστική φεύγει με ήττα και πέφτει στη δεύτερη θέση. Αυτό θα πρέπει να το κοιτάξει και να το δουλέψει ο Ματίας Αλμέιδα.

 

 

Εκτός από τον Ολυμπιακό, «κερδισμένος» μπορεί να αισθάνεται και ο Παναθηναϊκός μετά την πρώτη ήττα της ΑΕΚ στην OPAP Arena. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν παίζει «εξωγήινο» ποδόσφαιρο, δεν έχει το βάθος του Ολυμπιακού, δε διαθέτει ούτε το μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Έχασε τον πιο επιδραστικό του παίκτη και ξεκάθαρο MVP του πρωταθλήματος, τον Αϊτόρ, και κάνει συνεχώς υπερβάσεις. Η κοιλιά του Ιανουαρίου που συνοδεύτηκε από κακό ποδόσφαιρο και ντεφορμάρισμα, δεν τον επηρέασε. Βρήκε τον δρόμο του και τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δε θα μαγέψει τον ουδέτερο φίλαθλο, ωστόσο είναι με διαφορά από τη δεύτερη η πιο σταθερή ομάδα. Έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο από το πλάνο του προπονητή. Οι παίκτες του κερδίζουν υπεραξία μέσα από το σύνολο και είναι δίκαια στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η τοξική προπαγάνδα των αντιπάλων πήγε στα σκουπίδια και σιγά σιγά όλοι βλέπουν την αλήθεια. Πως ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και έχει ίσες πιθανότητες με τους αντιπάλους του.

 

 

Τέλος ο ΠΑΟΚ. Το underdog του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε τη χρονιά με μότο την «ανανέωση». Και την έκανε πράξη. Ποιος δε χαίρεται βλέποντας τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη, παιδιά από τα σπλάχνα του «Δικεφάλου του Βορρά», να πρωταγωνιστούν. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του προπονητή. Σκληράδα, αρνείται να χάσει και εντός του 2023 η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Λουτσέσκου δεν τον υποτιμάς. Δεν σου δίνει το δικαίωμα ο ίδιος να το κάνεις. Και αν το κάνεις θα το πληρώσεις ακριβά.

 

 

Εσύ ποιος πιστεύεις ότι θα κατακτήσει τη φετινή Super League; Όπου κι αν ποντάρεις τα χρήματά σου έχεις τις ίδιες πιθανότητες για ταμείο ή κουβά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved