Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειξε τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη

Κανείς δε θα θυμάται πόσο έληξε το Ιωνικός – ΑΕΚ αλλά θα θυμάται την κίνησή του για τα θύματα των Τεμπών.

Η Ελλάδα ακόμη μετράει τις πληγές της αναφορικά με την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Έχουμε αναφερθεί ξανά πως στο γήπεδο γίνονται και κοινωνικές ζυμώσεις, καθώς είναι ένας χώρος όπου αν αποβάλλεις τον τυφλό οπαδισμό, θα διαπιστώσεις ότι δημιουργούνται συνειδήσεις. Στις εξέδρες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου θα συναντήσεις την αλήθεια μίας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

 

 

Όπως ακριβώς συνέβη στο κλειστό γήπεδο του Ιωνικού. Στον αγώνα του Ιωνικού με την ΑΕΚ, οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας ανέβασαν ένα πανό που έγραφε: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα. Τέμπη 1/3/23». Ο διαιτητής της αναμέτρησης ζήτησε να κατέβει το πανό αλλιώς δε θα ξεκινούσε τον αγώνα. Ο 38χρονος αθλητής πήγε στην εξέδρα, ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να μην το κατεβάσουν καθώς μια τέτοια κίνηση θα ήταν ασέβεια προς τα θύματα και τις οικογένειες τους. Τελικά το ματς έγινε κανονικά και το πανό δεν κατέβηκε ποτέ.

Αναζητώντας τον Ανατόλι Ντιάτλοφ στα Τέμπη

 

Χρειαζόμαστε και άλλους αθλητές σαν τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ανθρώπους που υψώνουν ανάστημα, φωνή και πάνε βήματα μπροστά την κοινωνία. Γίνονται φάρος ελπίδας σε μία χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved