associated press Αυτές τις συγκινήσεις μόνο ο στίβος, αυτήν την ψυχή μόνο ο Μίλτος

Τον Μίλτο Τεντόγλου δε θα τον αδικείς, τον Μίλτο.

Επέστρεψε με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023. Τι πιο σύνηθες να συμβεί που θα έλεγε και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Τα χρυσά μετάλλια και οι μεγάλες επιδόσεις αποτελούν την κανονικότητα για τον Μίλτο Τεντόγλου. Τον άλτη από τα Γρεβενά που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των Ελλήνων αθλητών στον στίβο. Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Γιουτζίν, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2022 στο Βελιγράδι και από το βράδυ της Τετάρτης κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο με άλμα στα 8.41 μέτρα.

 

 

Τον Μίλτο δε θα τον αδικείς, τον Μίλτο

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το μίτινγκ του Λιεβέν ο Γρεβενιώτης αθλητής έμαθε πως ακυρώθηκε ο αγώνας του στο Τορούν, εκεί όπου με άλμα στα 8.40 μέτρα σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ο λόγος που η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να ακυρώσει την επίδοση ήταν γιατί ο Μίλτος αγωνίστηκε με αντικανονικά παπούτσια. Κάπως έτσι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο πήγε στα χέρια του Τζερεμάια Ντέιβιτς, ο οποίος στις 10 Φεβρουαρίου έκανε 8,28μ. σε μίτινγκ στις ΗΠΑ.

Γιατί είμαστε τόσο αδιάφοροι με τον στίβο;

Αδικία; Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα για τους κανονισμούς που έχει θέσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ωστόσο για τους πραγματικούς πρωταθλητές αυτά αποτελούν δικαιολογίες. Ο στίβος είναι... μοναχικό άθλημα. Οι αδικίες και οι ατυχίες σε σφυρηλατούν, σε τέτοιο βαθμό που μοιάζεις να είσαι φτιαγμένος από «ατσάλι». Μόλις ανακοινώθηκε στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο πως ακυρώνεται ο αγώνας του στο Τορούν, εκείνος παρέμεινε ψύχραιμος. Είπε πως θα... πετάξει πάνω από το 8.40 και το έκανε πράξη. Στην 4η προσπάθειά του στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λιεβέν, έφτασε στα 8.41, μία επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του πλανήτη για το 2023.

Για τον Μίτλο το 8.41 δεν είναι άγνωστος αριθμός. Είναι επιδόσεις που αν θέλουμε να αστειευτούμε μπορεί να τις πετύχεις ξυπόλητος, φορώντας μποτάκια ή ακόμη και με τα τακούνια. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στα ντουζένια του, το έχει άνετα και το αποδεικνύει.

Φυσικά τα social media πήραν φωτιά μετά το άλμα του Μίλτου:

Μετά την επιτυχία του, ο Μίλτος Τεντόγλου, έσπευσε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν, γράφοντας: «Έλληνες είστε οι μεγαλύτερες παιχτούρες σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ πολύ για τα epic σχόλια», προσθέτοντας: «Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από αυτό που συνέβη σήμερα. Τόσοι πολλοί μεγάλοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Είστε οικογένεια για εμένα».

Μίλτο είσαι τεράστιος αθλητής και σπουδαίος τύπος. Αυτές τις συγκινήσεις τις προσφέρει μόνο ο στίβος. Καλό είναι η Πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της σε αυτά τα παιδιά και η κοινωνία να αγκαλιάσει αυτές τις προσπάθειες. Είναι θέμα αθλητικής παιδείας και σεβασμού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved