Assosiated Press ΝΒΑ: Η φλόγα των ανταλλαγών «άναψε» και δεν λέει να σβήσει

Ίρβινγκ, Ντουράντ, Ουέστμπρουκ. Ποιος ξέρει ποιοι (και πόσοι) ακολουθούν.

Και εκεί που περιμέναμε ότι ο Ίρβινγκ θα είναι η ανταλλαγή-βόμβα που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο ΝΒΑ και τη Δύση, έρχεται τώρα η ομάδα από την έρημο της Αριζόνα και συγκεκριμένα από το Φίνιξ για να ρίξει ακόμα μεγαλύτερο «μπουρλότο» στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ. Και ποιος θα μπορούσε να είναι πιο βαρύ όνομα και από τον «Κύριε Ελέησον» του Βασίλη Σκουντή; Μα ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του, Κέβιν Ντουράντ.

 

Το καλοκαίρι μας τα είχε πρήξει πάντως με το trade που απαιτούσε.

Και κάπως έτσι εντός λίγων 24ώρων οι Σανς από ξεχασμένη απειλή, έφτασαν να θεωρούνται εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μπορεί κανείς να το αρνηθεί κρίνοντας από την βασική 5άδα που θα χρησιμοποιεί ο Μόντι Ουίλιαμς;

 

 

Η ρελάνς των Λέικερς

Και εκεί που αρχίσαμε να συζητάμε για τους Σανς, σειρά πήραν οι Λέικερς με τις ισορροπίες να αλλάζουν ξανά μπαίνοντας σε τριπλή ανταλλαγή μαζί με Τζαζ και Τίμπεργουλβς. Ο Ουέστμπρουκ τελικά δεν θα φοράει πλέον τη φανέλα τους καθώς θα τελειώσει τη σεζόν στους Γιούτα Τζαζ (ίσως) και θα του δώσουν την ευκαιρία πλάι στους μελωδικούς φέτος Λάουρι Μάρκανεν - Γουόκερ Κέσλερ να ξαναβρεί τη φόρμα του. Κερδισμένοι είναι ό,τι και αν γίνει καθώς είτε θα τους οδηγήσει στα πλέι οφ, είτε το καλοκαίρι θα αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ τους, καθώς τελειώνει το συμβόλαιό του. Οι Τίμπεργουλβς πήραν τον πόιντ γκαρντ Μάικ Κόνλεϊ (έχουν το δικαίωμα να τον αφήσουν ελεύθερο εντός δύο ημερών) και ένα μελλοντικό draft pick δεύτερου γύρου, με τους «λιμνάνθρωπους» να παίζουν τα ρέστα τους για να να μπουν στα πλέι οφ φέρνοντας πίσω έναν παλιό τους γνώριμο. Ο Ντ’Άντζελο Ράσελ επιστρέφει στην ομάδα που τον διάλεξε στο νο.2 του ντραφτ μετά από αρκετές ώριμες σεζόν μακριά της και μαζί του φέρνει τους πρώην «Μορμόνους», Μπίσλι – Βάντερμπιλτ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες στο Λος Άντζελες είχε καταφθάσει και ο Ρούι Χατσιμούρα από τους Ουίζαρντς. Χαμός κανονικός.

 

 

Το κατάλληλο ζέσταμα

Το γεγονός ότι οι Νετς πάνε για rebuilding διώχνοντας τη μίρλα των Ντουράντ-Ίρβινγκ αλλά και τους Λέικερς που κατάφεραν επιτέλους να διώξουν τον Ουέστμπρουκ και να επωφεληθούν κιόλας, μας χάρισε αυτή τη «στιγμή παραφροσύνης», αυτή την ποιοτική ένεση που χρειαζόταν αυτή η σεζόν για να μας πάρει τα μυαλά.

Μια χρονιά που μέχρι στιγμής την παρακολουθούσαμε στον αυτόματο, κυρίως λόγω των εκκωφαντικών εμφανίσεων του Giannis, τις διαδικτυακές τάπες στον Εμπίντ, την αναγέννηση των Σακραμέντο Κινγκς και το πότε θα σπάσει το ρεκόρ πόντων ο Λεμπρόν. Ευτυχώς ξύπνησαν οι αγαπημένοι μας GM για να σπάσουν τη μονοτονία και να προσδώσουν ενδιαφέρον από το πουθενά.

Το αν άλλαξαν πραγματικά οι ισορροπίες θα το δούμε σύντομα. Μπορεί οι Σανς να τρομάζουν σε πρώτη φάση, ωστόσο εάν πάνε ξανά σε τελικό κόντρα στους Μπακς, αιωρείται ένα τεράστιο ερωτηματικό στο οποίο κανείς δεν έχει απάντηση. Ποιος θα μαρκάρει τον Giannis τώρα που έφυγε ο Κράουντερ; Ή μάλλον τι θα γίνει άμα πάρουν τον Κράουντερ οι Μπακς τώρα που (μάλλον) θα μείνει ελεύθερος από τους Νετς; 

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα φαίνεται.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved