Ποιος να το πίστευε ότι οι δυο εικονιζόμενοι θα γίνονταν συμπαίκτες. Θα τα πάνε καλά όμως; Ιδού το ερώτημα.

Στο πλάι του Λεμπρόν φαινόταν αρκετά ήσυχος και ταπεινός, στην πορεία ωστόσο φάνηκε να χάνει τα μυαλά του. Για τον Καϊρί Ίρβινγκ δεν τέθηκε ποτέ θέμα το πόσο καλός παίκτης είναι, ούτε το πόσο σέβεται μέσα στο παρκέ το συμβόλαιό του. Σε όποια ομάδα και αν έχει παίξει μέχρι σήμερα άλλωστε είναι πάντα μέσα στους δύο κορυφαίους ηγέτες (αν όχι ο πρώτος) και πάντα βρίσκεται σε ένα σύνολο που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Το πρόβλημα με τον αγαπημένο «Κύριε ελέησον» του Βασίλη Σκουντή ήταν ανέκαθεν οι «παπάτζες» και την μοναδική του ικανότητά να πηγαίνει σε μια ομάδα ως μεσσίας και όταν αποχωρεί να αδειάζουν τα πυροτεχνήματα από τους πανηγυρισμούς.  

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες και το κατά πόσο έφταιγε που η Big 3 παρέα με τους Ντουράντ και Χάρντεν είχε ξεπέρασε σε επιτυχία μονάχα τα γκολ του Τόργκελε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (σ.σ. καμία απολύτως δηλαδή), ωστόσο είναι μεγάλη αλήθεια ότι οι Νετς μπορεί να έχασαν έναν σπουδαίο παίκτη, αλλά παράλληλα ηρέμησε το κεφάλι τους χωρίς τον Uncle Drew. Τους έπρηξε τα συκώτια, λόγω Covid 19 έπαιζε μονάχα στα εκτός έδρας ματς, έκανε τα πάντα για να διώξει (και τελικά τα κατάφερε) τον κόουτς Στιβ Νας, ενώ πρόσφατα ζήτησε να αποχωρήσει με ανταλλαγή. Όλα μπάχαλο με λίγα λόγια.

Κουραστικός πάντως αποδείχτηκε και ο Ντουράντ.

Και τελικά οι Μάβερικς ήταν αυτοί που «τσίμπησαν» το δόλωμα.

 

 

Μπορεί μαζί με τον Ντόντσιτς ή θα τα γκρεμίσει όλα πάλι;

Οι Νετς δεν είναι ότι ζήτησαν κάποιο εξαιρετικό αντάλλαγμα από τους Μάβερικς καθώς πήραν πίσω τον εκπληκτικό φέτος Σπένσερ Ντινγουίντι και τον Φίνεϊ-Σμιθ (μαζί ένα πικ πρώτου και αρκετά δευτέρου γύρου), κάνοντας σαφές ότι καίγονταν να ξεφορτωθούν τον Ίρβινγκ την ώρα που κάθε λογική ομάδα θα έκανε πίσω σκεπτόμενη ότι βάζει στο ρόστερ της μια ωρολογιακή βόμβα.

Και δεν είναι ότι οι Μάβερικς δεν έχουν ηγέτη. Η ομάδα ξεκινάει και τελειώνει στον Λούκα Ντόντσιτς και το χειρότερο είναι ότι τόσο ο Σλοβένος, όσο και ο Ίρβινγκ θέλουν αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια τους. Θα καταφέρουν άραγε κάτι καλό ή θα πέσουν «μπουνίδια» στο τέλος της σεζόν; Και όχι απαραίτητα μόνο με τον «Luka Magic», αλλά και ο κόουτς Τζέισον Κιντ είναι υποψήφιος για καβγά με τον συγκεκριμένο. Το ότι είναι λευκός και ο Ίρβινγκ δυσκολεύεται να δέχεται εντολές από λευκούς προπονητές μπορεί να παίξει το ρόλο του. Με τον Στιβ Νας πάντως έπαιξε.

 

 

Εν τέλει οι Μάβερικς δεν έχουν να χάσουν κάτι

Στα χαρτιά το δίδυμο Ντόντσιτς-Ίρβιγνκ είναι αρκετά τρομακτικό, ωστόσο είναι τεράστιο το ερωτηματικό όσον αφορά το τι θα καταφέρουν μαζί στο παρκέ. Είναι μεγάλη πιθανότητα βέβαια να προκαλέσουν πανικό σε όποια άμυνα τους αντιμετωπίσει και αυτή τη στιγμή σε αυτό ποντάρει η ομάδα του Μαρκ Κιούμπαν. Στην τελική και καθόλου καλά να μην τα πηγαίνουν οι δυο σταρ των Τεξανών, η κοινή τους πορεία μπορεί να κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Ίρβινγκ.

Αν δεν τους «κάτσει» τότε ο Καϊρί είναι ελεύθερος να πάει στην ευχή του θεού και οι Μάβερικς να αποκτήσουν όποιον καλόν free agent κυκλοφορεί με το μεγάλο μπάτζετ που θα ελευθερωθεί από το συμβόλαιο του Uncle Drew. Εάν βέβαια το δίδυμο Λούκα-Καϊρί αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε θα έχουν «καυτές» διαπραγματεύσεις.

Μπορεί να μας «βρωμάει» η συνύπαρξη Ντόντσιτς και Ίρβινγκ αλλά μήπως είμαστε προκατειλημμένοι με τον Uncle Drew;

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved