Assosiated Press Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Ένα remake με διαφορετικό φινάλε;

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έχουν ραντεβού με τη δόξα. Ποιος θα κατακτήσει το Grand Slam της Αυστραλίας;

H Κυριακή είναι κοντά και πλησιάζει το μεγάλο ραντεβού με Μελβούρνη. Κακό καιρό θα έχει άλλωστε, ποιος ο λόγος να βγεις εκτός σπιτιού; Και δεν είναι ότι θα δεις απλώς έναν τελικό αγώνα Grand Slam τένις, ούτε καν το ενδεχόμενο το ελληνικό τένις να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου ranking, πάνω από όλα όμως γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μεγάλη ιστορία χωρίς να έχει αρχίσει ακόμα. Το έχεις ξαναδεί άλλωστε πριν λίγα χρόνια. Θα έχει όμως το ίδιο αποτέλεσμα ή χωράει ένα διαφορετικό φινάλε;

 

 

Το Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς για το Αυστραλιανό Όπεν απέχει ελάχιστες ώρες (10:30 π.μ.) και όπως αναφέραμε παραπάνω μας ξυπνάει μνήμες τελικού του Roland Garros του 2020. Τότε που είχαμε πιστέψει ότι ο Έλληνας τενίστας θα κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam αφού προηγήθηκε με 2-0 σετ, ωστόσο ο Νόλε ήταν ασταμάτητος και κατάφερε να φύγει νικητής με 3-2.

Υπάρχουν σενάρια για τη φετινή μονομαχία; Σε έναν τελικό και ειδικά απέναντι στον πυραυλοκίνητο Νόλε που αναζητεί τον τίτλο με τον οποίο θα ισοφαρίσει τον Ράφα Ναδάλ στην κορυφή των περισσότερων κατακτήσεων Grand Slam (ο Ισπανός έχει 22 και Σέρβος 21) σαφώς και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Έλληνα πρωταθλητή.

 

 

Το «για μένα είναι στιγμή να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να πετύχω με το παιχνίδι μου» που είπε ο Στέφανος πριν τον ημιτελικό τον ακολουθεί ακόμα και ελπίζει να γράψει ένα διαφορετικό σενάριο από εκείνο που του Γαλλικού Όπεν. Άλλωστε είναι διαφορετικές οι καταστάσεις, άλλη επιφάνεια όμως πάνω από όλα είναι ο ίδιος διαφορετικός τενίστας από τότε. Μπορεί να διχάζει ακόμα και σήμερα την Ελλάδα (έστω και αν πλέον δεν ακούμε περί Harrods κλπ) με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι η ψυχολογία αλλάζει και αξίζει τη στήριξή μας. Ειδικά από τη στιγμή που διακυβεύονται τόσα πολλά για τον ίδιο, αλλά και για τους φαν του Ναδάλ

Πρωί Κυριακής λοιπόν, ώρα 10:30 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται «στα ιερά εδάφη της Rod Laver Arena» όπως τα αποκάλεσε και θα επιχειρήσει να κάνει όλους όσους τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση να πανηγυρίσουν με τη χαρά του εφόσον βγει νικητής, ή έστω να τους δώσει μια εξαιρετική παράσταση απέναντι στον κορυφαίο.

 

 

«Ας κερδίσει ο καλύτερος» είπε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό εναντίον του Πολ. Ας είναι έτσι λοιπόν.

Πάμε Στέφανε. Η δόξα σε περιμένει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved