H τηλεργασία είναι η λύση στις τιμωρίες «ομιλητικών» προπονητών τύπου Αναστόπουλου

Κανένα «μούσχαρε», ούτε «κατσικανιάρη», ούτε «τραγύ» στον διαιτητή δεν ισούται με αποβολή. Ένας κόουτς το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Τι χρειάζεται ένας προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας για να κάνει τη δουλειά του; Να είναι σε καθημερινή επαφή με τους παίκτες, να τους βάζει ασκήσεις, να τους εξηγεί την τακτική, να έχουν πηγαδάκια, να συζητούν, να μιλάει με το τεχνικό τιμ και τέλος να κοουτσάρει καλά τον αγώνα. Και όμως υπάρχει τύπος ο οποίος έχει αποφασίσει να το κάνει διαφορετικά και να επικοινωνεί με την ομάδα του από το Zoom. Νομίζεις ότι υπερβάλουμε ότι υπάρχει κόουτς που δουλεύει με τηλεργασία;  Κι όμως αυτός εδώ ο τύπος τα κατάφερε (ακόμη κι αν δεν είναι ο Αναστόπουλος που κάποτε έδινε οδηγίες στην ομάδα από το τηλέφωνο λόγω τιμωρίας).

 

 

Back to the Future: Το πρώτο ρομπότ-προπονητής είναι εδώ! (photos)

Ο Alberto Gonzales προπονεί μία μικρή ομάδα στην Ισπανία, την Linares CF, μία ομάδα της Γ' κατηγορίας της χώρας. Τουλάχιστον ο ίδιος είναι ειλικρινής και παραδέχεται κάποια πράγματα. Ο συγκεκριμένος προπονητής εξήγησε ότι χρειάζεται να περνά περισσότερο χρόνο με τις κόρες του και έτσι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Zoom για τις προπονήσεις της ομάδας του. Οκ, το ακούμε, αλλά όμως πως τα καταφέρνει ο άνθρωπος; Αλήθεια απορούμε δηλαδή ποια είναι η μέθοδος του.

 

 

Στην Ισπανία ξέρουν πώς να αυξήσουν την τηλεργασία

Εμείς μάθαμε πως ακριβώς το κάνει αυτό μέσω μιας συνέντευξης που έδωσε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτά ήταν τα λόγια του σχετικά με το πως τα καταφέρνει:

«Επικοινώνησα με τον σύλλογο, για να ενημερώσω ότι αντιμετωπίζω μια κατάσταση στην οποία η παρουσία μου στην πόλη μου, την Μάλαγα, είναι απαραίτητη και θα έπρεπε να φύγω. Αυτή η δυνατότητα τηλεργασίας δεν μου πέρασε καν από το μυαλό. Εάν υπήρχε μια λύση που μου επέτρεπε να το συνδυάσω, θα ήμουν ευχαριστημένος. Το τελευταίο πράγμα που ήθελα, ήταν να αφήσω τους παίκτες χωρίς προπονητή, αλλά μερικές φορές στην ζωή, πρέπει να ξέρεις πώς να βάζεις προτεραιότητες. Δεν το θεωρώ ιδανικό, αλλά το «κλειδί» είναι η αμφίπλευρη εμπιστοσύνη. Φοράω τα ακουστικά για να είμαι σε συνεχή επικοινωνία και θα παρακολουθώ τον αγώνα σε βίντεο».

 

 

Το βασικό πρόβλημα είναι πως ο ίδιος ο προπονητής βρίσκεται στα χωρίσματα με τη γυναίκα του και πρέπει να προσέχει τις κόρες του. Έτσι αναγκάζεται να προπονήσει με τηλεργασία την ομάδα. Είναι συνεχώς συνδεμένος με το Zoom και δίνει πληροφορίες μέσω του βοηθού του. Κάτι είναι και αυτό φυσικά και μπράβο του για την προσπάθεια του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved