Intime Τελικά, ποιος είναι το μεγάλο φαβορί στη φετινή Super League;

Η βαθμολογία δεν λέει ψέματα. Ζούμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της σύγχρονης εποχής ωστόσο πού θα κάτσει η μπίλια;

Το ντέρμπι στην OPAP Arena, μας έκανε σοφότερους. Διέλυσε το σύννεφο της υπερβολής, τα πέπλα ανασηκώθηκαν και η ματιά μας είναι πιο ευθυτενής. Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 1-0 ήταν ανάσα για τους γηπεδούχους αλλά και για τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Φρέναρε το «τριφύλλι», μείωσε την διαφορά στους 4 βαθμούς και αν υπολογίσουμε το ζόρικο πρόγραμμα που έχουν οι «πράσινοι» και τη διαδικασία των playoff είναι λες και το πρωτάθλημα ξεκινάει από την αρχή. Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όπως ακριβώς θα κριθεί και η φετινή Super League. Διότι σε αντίθεση με όσους βλέπουν περιπάτους και ξεφουσκώματα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Κάτι που αποδεικνύεται κάθε αγωνιστική και θα αποδειχτεί στη συνέχεια.

 

 

Η ΑΕΚ δεν παίζει εξωγήινο ποδόσφαιρο. Παίζει το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στην κατηγορία και εκμεταλλεύεται την υψηλή ποιότητα των μονάδων της. Οι σοβαροί τραυματισμοί δεν την έχουν τσακίσει λόγω του πλούσιου ρόστερ, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως έχει γίνει Μάντσεστερ Σίτι. Το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν διέλυσε τον Παναθηναϊκό όπως αρκετοί φίλοι της ομάδας (και όχι μόνο) περίμεναν. Ζορίστηκε. Χρειάστηκε μία φάση, μία ολιγωρία της πράσινης άμυνας και ένα σουτ του MVP Πινέδα ώστε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του αγώνα δείχνει και την αξία του αντιπάλου. Σε αντίθεση με όσα γράφουν οπαδοί-δημοσιογράφοι, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το είδαμε στην Τρίπολη και στα Γιάννενα. Δύσκολες πίστες για όλους.

 

 

Εκεί που στραβοπάτησε και ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που ενδεχομένως να έχει το καλύτερο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μίτσελ βρίσκει σταδιακά τη μαγική συνταγή, η ψυχολογία έχει αλλάξει άρδην και οι Πειραιώτες ξετυλίγουν στις 4 γραμμές του αγωνιστικού χώρου όλες τις αρέτες τους. Το μέταλλο του πρωταθλητή, το know-how του πρωταθλητισμού και χωρίς το άγχος του φαβορί κάνουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πιστεύουν στη μεγάλη ανατροπή. Θα είναι εύκολο; Ξεκάθαρα όχι. Ακόμη οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πανηγυρίσει τη νίκη σε ντέρμπι και στα play off θα κριθούν όλα. Καλές οι νίκες με Βόλο και Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο χρειάζονται οι μεγάλες νίκες που θα σε εκτοξεύσουν και θα τσακίσουν τον αντίπαλο.

 

 

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ που κάποιοι είχαν ξεγραμμένο, εμφανίζεται ως το underdog της διοργάνωσης. Φουλ ανεβασμένος, ο Λουτσέσκου ετοιμάζεται να κάνει το colpo grosso. Περιμένει τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα, έρχεται φορτσάτος στη Λεωφόρο και όσοι τον υποτιμούν θα το πληρώσουν ακριβά. Οι στοιχηματικές μπορεί να τον δίνουν ως το 4ο φαβορί για την κατάκτηση (οριακά πρώτο τον Παναθηναϊκό, δεύτερη την ΑΕΚ και μετά τον Ολυμπιακό), ωστόσο η αγωνιστική του κατάσταση άλλα δείχνει. Το μοναδικό αρνητικό είναι πως δεν υπάρχει η πίεση για πρωτάθλημα. Αρνητικό διότι τότε η γκέλα παραμονεύει.

 

 

Από γκέλες άλλο τίποτα στον Παναθηναϊκό. Το τρένο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βγει από τις ράγες του και αν δεν υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή. Οι «πράσινοι» είναι ντεφορμέ. Η ομάδα κάνει κοιλιά και παίκτες-κλειδιά δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Ωστόσο πρέπει να μπει μία τελεία στην υπερβολή. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η χειρότερη ομάδα του Big-4. Βρίσκεται πρώτος χωρίς να του έχει χαριστεί κάποιος. Είναι ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Δεν εντυπωσιάζει αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Είναι κυνικός και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο που έπρεπε να περάσουν 17 αγωνιστικές για να φύγει χωρίς βαθμό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως σε κανένα ματς μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί πάνω από 1 γκολ. Δεν του κάνεις φάσεις, παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής και είναι δικαίως πρώτος. Το αν θα παραμείνει, θα εξαρτηθεί από τις μεταγραφές και το πόσους βαθμούς θα χάσει μέχρι να φορμαριστεί.

 

 

Όπως και να ‘χει, η βαθμολογία λέει την αλήθεια. Και θα την πει και στο τέλος του πρωταθλήματος.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved