associated press Lionel Scaloni: Ο Maestro της Αργεντινής

Εκτός από τον Messi, υπάρχει ακόμα ένας Lionel που οφείλουμε να του υποκλιθούμε.

Έμεινε το τελευταίο βήμα για το όνειρο. Η Αργεντινή το βράδυ της Κυριακής έχει την ευκαιρία της ώστε να κατακτήσει το Μουντιάλ. Η τελευταία ζαριά του Lionel Messi ώστε να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει. Να γράψει ιστορία, να εκπληρώσει τις προφητείες πως εκείνος είναι ο «Εκλεκτός» μετά τον Diego Maradona. Ο γιος του Θεού. Ο Μεσσίας που ταξίδεψε στο Κατάρ και ετοιμάζεται να επιστρέψει το χρυσό τρόπαιο στο Μπουένος Άιρες. Στα 35 του δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ ώστε να τα καταφέρει. Πιο ώριμος, πιο συγκεντρωμένος, με ωτοασπίδες στα αυτιά και με φτερά στα πόδια. Ο Lionel θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που θαυμάζαμε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα κόντρα στη Σαουδική Αραβία, δεν κρύφτηκε. Υποσχέθηκε στους συμπατριώτες του πως στο τέλος της διαδρομής θα τους κάνουν υπερήφανους. Μένει ακόμη ένας αγώνας ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρο.

 

 

Ωστόσο ο superstar της Παρί Σεν Ζερμέν δεν παίζει μόνος του. Γύρω του υπάρχει ένα group παικτών που τον βοηθάει στο να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Αυτό το σύνολο έχει «πατέρα» και ακούει στο όνομα Lionel Sebastian Scaloni. Ο 44χρονος τεχνικός είναι ο «Maestro» της αλμπισελέστε. Είναι ο προπονητής που έφερε το πρώτο Copa America στην Αργεντινή μετά το 1993. Ο άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει την κατάρα που ήθελε η Αργεντινή να μην κατακτά τίτλο μετά τον Diego. Μάλιστα το έκανε πράξη μέσα στο Μαρακανά επί της Βραζιλίας. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καταπληκτικό. Ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα του πρώην άσου της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Πριν την ήττα από τη Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή έτρεχε ένα αήττητο 36 αγώνων. Η Αργεντινή σφυρηλατήθηκε μέσα από το σοκ της πρεμιέρας, δεν έχασε τον προσανατολισμό της, αλλά το νερό στο αυλάκι έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό.

Οι Αραβίδες απολαμβάνουν την ελευθερία στα γήπεδα του Μουντιάλ

Από το 2018 που ο Scaloni ανέλαβε μια διαλυμένη ομάδα. Αποσυμπίεσε τους παίκτες του από το άγχος και τους οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας. Όχι με κλισέ που γράφουμε στα sites και στα social media, αλλά με σκληρή δουλειά. Αυτό που φάνταζε ανέφικτο, του έδωσε σάρκα και οστά. Διαχειρίζεται άψογα την ομάδα, έχει συγκεκριμένο πλάνο και είναι απολύτως προσηλωμένος στην τακτική του. Η Αργεντινή είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Εξαιρετικά σημαντικό το να βελτιώνεις το σύνολό σου σ’ ένα τουρνουά με τόσο μικρή διάρκεια. Είναι άριστα διαβασμένος απέναντι σε κάθε σύνολο και δε φοβάται να ρισκάρει.

 

 

 

Ο ποδοσφαιριστής που δέχθηκε απίστευτη κριτική το 2006 όταν πήρε τη θέση του Χαβιέ Ζανέτι στο ρόστερ του Μουντιάλ, ετοιμάζεται ως προπονητής να βγάλει τους συμπατριώτες του στους δρόμους της Αργεντινής για να ζήσουν αντίστοιχες στιγμές με το 1986. Τότε ήταν ο Diego. Ο Θεός. Τώρα ήρθε η ώρα του Messi. Αλλά εκτός από τον Messi, υπάρχει και άλλος Lionel που θα πρέπει να θυμούνται οι φίλοι της Αργεντινής. Ο Scaloni ή αλλιώς La Scaloneta είναι ο προφήτης πίσω από τον Μεσσία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved