associated press Κριστιάνο, μη γίνεις ο Ντόριαν Γκρέι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Έφτασε η στιγμή ο Πορτογάλος superstar να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και όχι να το αφήσει να σαπίζει.

Θυμίζει εκείνον τον καλεσμένο που εμφανίζεται στο party με το ζόρι και είναι κατσούφης. Εκείνο το παιδί που δεν ευχαριστήθηκε τις δύο γεμάτες ώρες στο πάρκο και θέλει να παίξει κι άλλο. Εκείνον τον τύπο που για κάποιον άγνωστο λόγο θεωρεί πως όλοι του χρωστάνε. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας. Συμβαίνει με τους πραγματικά ταλαντούχους και τους κορυφαίους στην κατηγορία τους. Έχουν τα δικά τους κολλήματα. Τα γούρια τους, την ψύχωση με τη λεπτομέρεια. Για τίποτα από όλα αυτά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις, αντιθέτως μπορείς μόνο να θαυμάσεις την προσήλωσή τους στον στόχο.

 

 

Ωστόσο η περίπτωση του Κριστιάνο είναι διαφορετική. Ο Πορτογάλος superstar στα γήπεδα του Κατάρ έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος και μοναδικός (προς το παρόν) ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε 5 διαφορετικά Μουντιάλ. Επική επίδοση που δύσκολα θα καταρριφθεί. Κι αν τα ρεκόρ έχουν τη δική τους σημασία, ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται να μην τα υπολογίζει και τόσο όταν πρόκειται να γράψει το χαρτάκι με την τελική 11άδα. Στον αγώνα της Πορτογαλίας κόντρα στην Ελβετία για τη φάση των «16», ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον free agent Κριστιάνο. Δικαιώθηκε για την επιλογή του να δώσει φανέλα βασικού στον Γκονσάλο Ράμος; Ο 21χρονος επιθετικός της Μπενφίκα σημείωσε 3 γκολ στην πρώτη του εμφάνιση με την εθνική Πορτογαλίας, με το τελικό σκορ να γράφει 6-1 υπέρ των Ιβήρων. Σου δίνουμε όσο χρόνο χρειαστείς ώστε να βρεις τα επιχειρήματά σου για το κατά πόσο ήταν λάθος η απόφαση του Φερνάντο Σάντος.

Μουντιάλ: Λέτε να δούμε Μέσι-Ρονάλντο στον Tελικό του Κατάρ;

Για πρώτη φορά μετά από 31 αγώνες σε κορυφαία διοργάνωση για την Πορτογαλία, ο Κριστιάνο είδε τον αγώνα από τον πάγκο. Οι Πορτογάλοι πανηγύρισαν την πιο εύκολη πρόκριση της σύγχρονης ιστορίας τους και ενώ όλοι οι αντίπαλοι ψάχνονται για να βρουν λύσεις, στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου προσπαθούν να βρουν τρόπο να... μαλακώσουν τα νεύρα του 37χρονου σταρ. Το underdog της διοργάνωσης βάζει τρικλοποδιές στο ίδιο του τον εαυτό. Το τελευταίο δημοσίευμα της Record ήθελε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Πορτογαλίας να ζητάει από τον Φερνάντο Σάντος την αποχώρησή του από το Μουντιά. Είδηση που μέσα σε λίγα λεπτά έγινε viral και διαψεύστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία:

 

 

«Τα Μέσα δημοσίευσαν ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε να φύγει από την εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια συζητήσης με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Φερνάντο Σάντος. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, απείλησε να φύγει κατά τη διάρκεια των αγώνων του Κατάρ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημιουργεί καθημερινά ένα μοναδικό ρεκόρ στην υπηρεσία της εθνικής ομάδας και της χώρας, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό και το οποίο πιστοποιεί τον αδιαμφισβήτητο βαθμό αφοσίωσής του στην εθνική ομάδα. Παρεμπιπτόντως, ο βαθμός αφοσίωσής του παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές με την Πορτογαλία φάνηκε και πάλι στη νίκη επί της Ελβετίας, στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, οι προπονητές και όλη η Ομοσπονδία είναι, όπως ήταν από την πρώτη μέρα, πλήρως αφοσιωμένοι και ενθουσιώδεις στην οικοδόμηση αυτού που θέλει η χώρα να είναι η καλύτερη συμμετοχή της Πορτογαλίας ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας έσβησε την φωτιά που άναψε η συμπεριφορά του Κριστιάνο. Προστάτευσε την εθνική και τον superstar της. Πλέον είναι η σειρά του Κριστιάνο να βάλει την εθνική ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Να περιορίσει τον ναρκισσισμό του, να εμπιστευτεί το πλάνο του Φερνάντο Σάντος και να γράψει ιστορία κατακτώντας το Μουντιάλ. Να μπει στο πάνθεον της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα. Να μην αφήσει το πορτρέτο του να σαπίσει όπως συνέβη στην περίπτωση του Ντόριαν Γκρέι.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved