associated press Καμερούν και Σερβία κέρασαν γκολ και βουντού στη ματσάρα του Μουντιάλ

Έξι γκολ, ανατροπές, ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες, βουντού και άρωμα ελληνικού πρωταθλήματος.

Δυστυχώς ολοκληρώθηκε. Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ εδώ και λίγα λεπτά πέρασε στην ιστορία. Μία ματσάρα με 6 γκολ, ανατροπές και ένα τσουβάλι από χαμένες ευκαιρίες και άρωμα Σούπερ Λίγκας. Τέσσερις παίκτες που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκαν στον καλύτερο αγώνα του Μουντιάλ (μέχρι τον επόμενο). Οι Κούντε (Ολυμπιακός), Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Ενκουλού (Άρης) και Επασί (πρώην τερματοφύλακας των ΟΦΗ, Λαμία και Λεβαδειακού) διασταύρωσαν τα ξίφη τους και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, τους βρήκε ισόπαλους με 3-3. Το Καμερούν προηγήθηκε, η Σερβία έκανε πάρτι σε 8 λεπτά σημειώνοντας 3 τέρματα αλλά οι ποδοσφαιρικοί απόγονοι του Σαμουέλ Ετό δεν τα παράτησαν. Το γύρισαν σε 3-3 και λίγο έλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή.

 

 

Έχει σημασία αν δεν ήταν τακτικά άριστοι;

Είναι από εκείνα τα ματς που σιχαίνονται προπονητές όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο. Από εκείνα τα ματς που οι προπονητές δεν έχουν σκοπό να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και να «κλέψουν» τη νίκη αλλά ν’ αναδείξουν όλες τις επιθετικές τους αρετές. Και οτιδήποτε δεν αρέσει στους προπονητές, ταυτόχρονα αρέσει στον απλό θεατή. Σ’ εκείνον που είτε βρέθηκε στις εξέδρες του «Al Janoub», είτε το παρακολούθησε μέσω της τηλεοπτικής οθόνης. Ήταν από εκείνους τους αγώνες που φαινομενικά περνούσαν αδιάφοροι από την πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων. Αλήθεια ποιος θα άφηνε τις δουλειές του στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) για να παρακολουθήσει τα «λιοντάρια» του Καμερούν με τους πάντα αξιόμαχους Σέρβους; Μόνο κάποιοι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι με απίστευτα ελεύθερο χρόνο ή συνταξιούχοι. Αλλά αν καταλάθος είχες αφήσει την τηλεόραση στο γραφείο ανοιχτή, τότε δύσκολα θα κατάφερνες να συγκεντρωθείς.

 

 

Απίστευτος ρυθμός, εναλλαγές στο σκορ, Καμερουνέζοι να κάνουν βουντού στις εξέδρες. Και πώς να μην πιστεύουν μετά σε μεταφυσικές δυνάμεις όταν καταφέρνουν να γυρίσουν από την Κόλαση του αποκλεισμού; Χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά ώστε οι Αμπουμπακάρ και Τσούπο-Μότινγκ να μετουσιώσουν σε γκολ τα... βουντού και να πάρουν την «χρυσή» ισοπαλία που τους κρατάει στο κόλπο. Από την άλλη, οι Σέρβοι, θα έχουν να λένε για εκείνο το επικό 8λεπτο που μεταμορφώθηκαν σε κάτι από... Βραζιλία και Γερμανία.

Η Κατάρ(α) της προπαγάνδας

Ταυτόχρονα οι δύο εθνικές ομάδες κατάφεραν να σπάσουν την... κατάρα του πρώτου αγώνα της κάθε ημέρας. Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση πως η πρώτη χρονολογικά αναμέτρηση, εκείνη στις 12:00 ώρα Ελλάδας, δεν έχει αρκετά γκολ και ευκαιρίες. Σαν να είναι ακόμη «νυσταγμένοι» από το προηγούμενο βράδυ. Το Καμερούν και η Σερβία κατάφεραν να διαλύσουν κάθε τέτοια σκέψη και να ανάψουν ξανά μέσα μας την φλόγα του Μουντιάλ που άρχιζε να σβήνει από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved