Γιατί κράζετε τον ΝτεΜπρόινε επειδή λέει αλήθειες;

«Είμαστε γερασμένοι και δύσκολα θα το κατακτήσουμε». Εκείνος φταίει για το βέλγικο «ναυάγιο»;

Ένας αρχηγός ομάδας πρέπει εκτός από καλός παίκτης να είναι και φωνή στα αποδυτήρια ή όπου αλλού χρειαστεί. Αν πρέπει μάλιστα να λερωθεί ο ίδιος για το καλό της ομάδας θα το κάνει και δεν θα κοιτάξει πίσω. Φαίνεται πως το ίδιο ήθελε να κάνει και ο Βέλγος, Κέβιν ΝτεΜπρόινε μετά την ήττα από το Μαρόκο αλλά τα λόγια του δεν ήχησαν ωραία στα αφτιά των συμπατριωτών του.

 

 

Η ερώτηση ήταν η εξής: «Πιστεύετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε το Μουντιάλ;» και ενώ κάθε παίκτης στον κόσμο που βρίσκεται σε ισχυρή ομάδα θα απαντούσε με μετριοπάθεια ή θα άφηνε το στίγμα του «βεβαίως, ερχόμαστε», ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να είναι 100% ειλικρινής.

«Δεν έχουμε καμία ελπίδα να κατακτήσουμε το Μουντιάλ. Η τελευταία ελπίδα μας ήταν το 2018».

Ο έτερος αρχηγός, Βερτόχεν έκανε εξαιρετικές δηλώσεις πρόσφατα.

Η εξήγηση;

Εδώ τόλμησε να κόψει κάθε ελπίδα σε εκατομμύρια συμπατριώτες του ή σε ελπιδοφόρους τζογαδόρους που ευελπιστούσαν ότι αυτή ήταν επιτέλους η χρονιά του Βελγίου, εκεί θα έκανε πίσω;

«Είμαστε γερασμένη ομάδα. Τα χρόνια πέρασαν και έχουμε χάσει κομβικούς παίκτες. Είμαστε καλοί αλλά όχι τόσο καλοί όσο το 2018. Μάλλον είμαστε αουτσάιντερ παρά φαβορί» ήταν τα λόγια του που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα του.

 

 

Αυτός φταίει ή ο προπονητής και η ομοσπονδία της χώρας του που δεν προχώρησαν στην απαιτούμενη ανανέωση; Για την ιστορία το Βέλγιο θεωρείται την τελευταία 15ετία ως παγκόσμια ποδοσφαιρική υπερδύναμη καθώς σαρώνει στα προκριματικά αλλά σε τελικές φάσεις τόσο σε Euro όσο και σε Μουντιάλ πάντα αποκλείεται το πολύ στα προημιτελικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι κάτι λείπει για να πετύχει το κάτι παραπάνω.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς η ήττα από το Μαρόκο με 2-0 το έστειλε στην 3η θέση του στον όμιλο αλλά κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια του καθώς με νίκη επί της Κροατίας την τελευταία αγωνιστική θα το στείλει στους «16».

Για την ώρα πάντως με το 1-0 επί του Καναδά (που σίγουρα δεν άξιζε να χάσει) και το απογοητευτικό πρόσωπο κόντρα στο Μαρόκο ποιος πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει την φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας; Εδώ ο αρχηγός δεν το θεωρεί πιθανό…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved