Μουντιάλ στο Κατάρ: Τα δευτερόλεπτα της αγωνίας

Ένα ολόκληρο γήπεδο ικέτεψε για το αυτονόητο στο Σαουδική Αραβία- Αργεντινή. Να είναι υγιής ο Γιασίρ Αλ Σαχράνι.

«Πάγος». Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Κανένα σκορ, κανένα σασπένς γύρω από τα αποτέλεσμα. Η πτώση του Γιασίρ Αλ Σαχράνι της Σαουδικής Αραβίας, ή μάλλον η προσγείωση του τερματοφύλακα Μοχάμεντ Αλ Οβάις με το γόνατο πάνω στο κεφάλι του συμπαίκτη του ήταν ικανή να μας κόψει το αίμα. Σε κανονική ροή αγώνα μας κόπηκε το αίμα και πραγματικά είναι να απορεί κανείς που ο διαιτητής δεν διέκοψε, ως όφειλε το παιχνίδι καθώς πρόκειται για χτύπημα στο κεφάλι.

Γιατί έχουν λάθος όσοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευση μπίρας στο Κατάρ;

 

Όταν λοιπόν ο Μέσι έχασε την μπάλα και αυτή απομακρύνθηκε, το κορμί του σωριασμένου Αλ Σαχράνι ήταν ακόμα οριζοντιωμένο στο τερέν και δεν υπήρχε καμία κίνηση. Τίποτα. Να περιμένεις μία κίνηση αλλά η εικόνα παρέμενε σταθερή. Το ύφος του Αλ Οβάις να είναι πεσμένος στο χορτάρι και να κλαίει θεωρώντας ότι έχει σκοτώσει -καταλάθος- τον συμπαίκτη του μας γέμισε μεγαλύτερη παγωμάρα. Τα replay έρχονται να υποστηρίξουν τη θεωρία ότι το χτύπημα μπορεί όντως να έχει προκαλέσει ζημιά.

Μας θύμισε εικόνες Έρικσεν στο Euro 2020.

 

Τελικώς οι ευχές έπιασαν τόπο και ο Αλ Σαχράνι έδειξε να ανακτά σχετικά γρήγορα τις αισθήσεις του. Σαφώς και η νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής με 2-1 (και με ανατροπή), εκ των φαβορί της διοργάνωσης, θα γραφτεί στην ιστορία και οι Σαουδάραβες το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Αν κρίνουμε όμως από την αντίδραση του Ολ Βάις, αν δεν ήταν καλά ο συμπαίκτης τους τα πράγματα θα ήταν εμφανώς διαφορετικά.

 Οι Ιάπωνες διδάσκουν πολιτισμό στα γήπεδα του Κατάρ

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved