Getty Cristian Volpato: Ο 18χρονος που έριξε άκυρο στο Μουντιάλ

Την ώρα που άλλοι κλαίνε που κόπηκαν από το Κατάρ, εκείνος δεν πάει για να κυνηγήσει το όνειρό του.

Αν υπάρχει μία λίστα με τα όνειρα που θέλει να πραγματοποιήσει κάθε ποδοσφαιριστής, τότε σίγουρα η συμμετοχή στο Μουντιάλ είναι σίγουρα ένα εξ αυτών. Εκεί όπου όλα τα μάτια θα στραφούν πάνω σου, εκεί όπου θα έχεις την ευκαιρία να τιμήσει τη χώρα σου και τα εκατομμύρια των συμπατριωτών σου, εκεί όπου ένα καλό τουρνουά θα εκτοξεύσει τις μετοχές σου και θα σου προσφέρει το επόμενο χρυσό συμβόλαιο. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Ο Cristian Volpato ανήκει στη λίστα των λίγων που αποφάσισε να ρίξει άκυρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρνήθηκε την πρόταση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αυστραλίας, Graham Arnold, ώστε να συμμετάσχει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση με τη φανέλα της «Socceroos».

 

 

Ποιος είναι ο κύριος Volpato και γιατί αρνήθηκε την πρόταση;

Ο 18χρονος έχει αποτελέσει αντικείμενο τεράστιων συζητήσεων ενόψει της ανακοίνωσης των 26 ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ. Έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στη Serie A και το Europa League υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο ενώ έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Ιταλία σε επίπεδο νέων. Και εκεί βρίσκεται το μυστικό της άρνησής του. «Μέχρι τις 23:00 προσπαθούσα να πείσω τον Volpato να έρθει μαζί μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να εκπροσωπήσει τη γενέτειρά του», ανέφερε ο Graham Arnold. «Δεν είναι δική μου απόφαση να κοπεί από την τελική λίστα. Μίλησα μαζί του πάρα πολλές φορές. Είναι η απόφασή του και πρέπει να τη σεβαστώ. Είναι μία απόφαση που χρειάζεται σκέψη για εκείνον και είναι δικαίωμά του. Πλέον πρέπει το καλό της ομάδας και τα παιδιά που θα έρθουν μαζί μου».

Μουντιάλ: 7 χρόνια φυλάκιση για όποιον κάνει σεξ στο Κατάρ

Ίσως να μην αποτελεί έκπληξη η απόφαση του Volpato. Η καρδιά του ανήκει στην Ιταλία και έχει αναφερθεί δημόσια στο παρελθόν για το τι σημαίνει η Σκουάντρα Ατζούρα για εκείνον. «Ήταν πάντα όνειρό μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί να παίξω στην Ιταλία. Το κάλεσμα στην U20 ήταν κάτι το μοναδικό. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα με κάποια εθνική ομάδα, οπότε ήταν μια νέα εμπειρία για μένα. Το να στέκεσαι εκεί ακούγοντας τον εθνικό ύμνο να παίζει, να περπατάς στο αεροδρόμιο με το εθνόσημο της Ιταλίας και να σε κοιτάζουν όλοι είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

 

Θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή είμαι με την Ιταλία αλλά στο μέλλον δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σε 4 χρόνια, όλα μπορούν να συμβούν, πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν», ανέφερε στο Optus Sport τον Μάιο.

Μουντιάλ: Πράξη αντίστασης είναι η αποχή και όχι απλώς μία μαύρη εμφάνιση

Το πρώτο άκυρο στα «καγκουρό» είναι κλείσιμο ματιού στον προπονητή της Ιταλίας, Roberto Mancini. Ένα άνοιγμα πως είναι εδώ και τον περιμένει να τον καλέσει ώστε να τιμήσει τη φανέλα των 4 φορές Παγκόσμιων Πρωταθλητών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved