Η πραγματική νίκη δεν είναι του Παναθηναϊκού, αλλά η εικόνα στις εξέδρες.

Η αλήθεια είναι ότι μία ανησυχία την είχαμε για το Βόλος-Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και προφανώς δεν μιλάμε για την έκβαση του αγώνα, για την άριστη χρήση του VAR ή το ποιος θα πάρει πέναλτι αλλά το αν οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν. Δεν είναι δα ότι δεν κρύβαμε μια ελπίδα μέσα μας ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά (η πορεία του αγώνα βοήθησε κιόλας) αλλά κάθε φορά που ακούμε «Πανθεσσαλικό» μας έρχεται το μαχαίρωμα στον τελικό της ντροπής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2017.

 

Μην ξεχνάμε και τον τελικό κρότου λάμψης πέρσι στο ΟΑΚΑ.

Σαφώς και το ματς μεταξύ των δύο ομάδων ήταν η καλύτερη αφορμή για να προσπεράσει ο κόσμος την Αράχοβα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, πηγαίνοντας προς Μαγνησία πλευρά και από τη στιγμή που ο Δήμος Βόλου άναψε το «πράσινο» φως για 15 χιλιάδες έξτρα «καλεσμένους» που όμως θα συμπεριφέρονταν σαν πραγματικοί καλεσμένοι και όχι σαν «Ταλιμπάν» φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για τη μεγαλύτερη στιγμή μέχρι σήμερα στη Σούπερ Λίγκα. Και αυτή δεν ήταν (μόνο) το χορταστικό ματς που παρακολουθήσαμε, ούτε καν η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι αλλά το ότι είδαμε επιτέλους το ποδόσφαιρο σαν γιορτή. Το έβλεπες και στην τηλεόραση άλλωστε κάθε φορά που η κάμερα γυρνούσε στην κερκίδα, η οποία σε έκανε να πιστεύεις ότι πρόκειται για ένα χαλαρό οικογενειακό παιχνίδι. Άλλος είχε ανέβει με τους κολλητούς του, άλλος με τα παιδιά και τη γυναίκα του, γενικά μια κερκίδα για όλα τα γούστα.

 

 

Μήπως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει;

Σίγουρα όλοι θα θέλαμε κάθε Κυριακή τα πνεύματα να είναι σε «Βόλος Mode» και να απολαμβάνουμε την μπάλα χωρίς να ανησυχούμε μήπως συμβεί κάποια ακρότητα αλλά δεν έχουμε παρωπίδες. Θέλει μεγάλη προσπάθεια ακόμα και από όλους τους φορείς.

Ειδικά στους δύσκολους καιρούς στους οποίους βρισκόμαστε που ο κόσμος ζει στην πίεση καθημερινά και το γήπεδο είναι μία διέξοδος όπου με ένα γκολ, μια χαμένη ευκαιρία ή μια λανθασμένη διαιτητική απόφαση είναι αιτία για ξέσπασμα, το Βόλος-Παναθηναϊκός ήρθε από το πουθενά να μας κάνει να νιώσουμε λίγο καλύτερα μέσα στην καθημερινή μιζέρια που βιώνουμε. Παρά τις δυσκολίες και όσο και αν ο κόσμος δείχνει να χάνει το μυαλό και την ψυχραιμία του, έρχονται στιγμές που τον ενώνουν και δημιουργούν καταστάσεις που πραγματικά μόνο τον καλύτερό μας εαυτό μπορούν να μας βγάλουν.

 
 

Αν είμαστε κοντά στο να έχουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο, σίγουρα απέχουμε ακόμα αλλά ας δούμε το παιχνίδι του Βόλου σαν μια καλή αρχή. Διότι ασχέτως του τι λέει η Πολιτεία ή οι αρμόδιες Αρχές, το πλήθος είναι αυτό που έχει τη δύναμη να τα αλλάζει όλα. Ας ελπίσουμε να έχουμε και άλλες τέτοιες ομορφιές μέσα στη σεζόν.

Σε άλλα νέα Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5. Έτσι για να μιλήσουμε και λίγο για τον αγώνα.

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved