Στο νέο επίπεδο φθόνου, κάποιοι χαίρονται με τον πόνο του Αϊτόρ

Το να “ψοφήσει ο εξτρέμ του γείτονα” είναι το μότο που κυριαρχεί στην οπαδική σαπίλα.

Είναι το πρόσωπο του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με τα 8 γκολ και τις 2 ασίστ στις πρώτες 9 αγωνιστικές, πήρε από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα αισθανόταν “ευλογημένος” στην τοποθεσία “Λεωφόρος Αλεξάνδρας” και αποτελούσε τον MVP του εγχώριου πρωταθλήματος. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, πάτησε άτσαλα, έδειξε να πονάει στο γόνατο και αναγκάστηκε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Η διαδρομή “Παράδεισος - Κόλαση” απέχει λίγα δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση του Ισπανού συνέβη σε μία φαινομενικά ανύποπτη φάση. Ο πιο επιδραστικός παίκτης της Σούπερ Λίγκας έχει υποστεί ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ζημιά για τον ίδιο, για τον Παναθηναϊκό και φυσικά το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται άτυχος. Η συνύπαρξή του με τον “δικτάτορα” Λάζλο Μπόλονι τον οδήγησε στην κατάθλιψη. Το καλοκαίρι του 2021 βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου από το Κορωπί αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έπεισε να μείνει στο “τριφύλλι”. Τον πίστεψε όσο κανείς άλλος και σε λιγότερο από 1.5 χρόνο δικαιώθηκε. Ο Αϊτόρ έγινε ο ηγέτης που λάτρεψαν οι φίλοι της ομάδας και παραδέχτηκαν οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι των αντιπάλων.

 

 

Αλλά μέσα σε όλη αυτή την “υγεία”, υπάρχει και μία -μεγάλη (δυστυχώς- μερίδα άρρωστων οπαδών. Ανθρώπων που τους τυφλώνει ο οπαδισμός. Ανθρώπων που αφήνουν την οπαδική τους ταυτότητα να ξεπεράσει την προσωπική και τον φθόνο να τους καθοδηγεί. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιστεύει στο πρωτάθλημα και πλέον κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει

 

Στα social media και ειδικά στο Twitter που λειτουργεί ως ένα διαδικτυακό καφενείο, υπήρξαν συζητήσεις χρηστών που αισθάνθηκαν ανακουφισμένοι από τον πόνο του Ισπανού. Συζητούσαν με περίσσεια χαρά το πόσο “καλό” θα ήταν να έχει πάθει ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ώστε ο Παναθηναϊκός να αποδυναμωθεί. Κάτι που στο δικό τους το μυαλό θα βοηθήσει την ομάδα που υποστηρίζουν ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έτσι βλέπουν τον αθλητισμό και τον υγιή ανταγωνισμό. Όχι να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι αλλά να τσακιστεί ο αντίπαλος.

Οι δηλώσεις Ιβάν και Σένκεφελντ φουσκώνουν με περηφάνεια κάθε Παναθηναϊκό

Να “ψοφήσει” ο εξτρέμ του γείτονα

Είναι οι ίδιοι τύποι που αποτελούν τους πρωταγωνιστές του ανέκδοτου που είχε πει κάποτε ο Χριστόδουλος για την “κατσίκα του γείτονα”. Είναι οι ίδιοι τύποι που βρομάνε μετριότητα από χιλιόμετρα. Διότι ο φθόνος είναι η θρησκεία του μετρίου. Είναι εκείνοι οι τύποι που βλέπουν έναν αθλητή να σφαδάζει, να χάνει τη σεζόν, να τσακίζεται σωματικά και ψυχολογικά και ευελπιστούν να έχει πάθει την πιο σοβαρή ζημιά ώστε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουν μία κούπα. Είναι εκείνοι οι τύποι που κανείς δε θα τους ήθελε στη ζωή τους. Γιατί πώς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο που έχει μπολιαστεί με φθόνο και με την πρώτη ευκαιρία θα χαρεί με την δυστυχία σου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved