Getty Καρίμ Μπενζεμά: Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη

Ο ντροπαλός Καρίμ, ο καλύτερος κολλητός που θα μπορούσες να έχεις, είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη.

Δεν είναι αστραφτερός όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν είναι μάγος όπως ο Λιονέλ Μέσι αλλά από το βράδυ της Δευτέρας ανήκει και επίσημα σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές που έχουν μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του αθλήματος. Η Χρυσή Μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Καρίμ Μπενζεμά. Του Γάλλου -με καταγωγή από την Αλγερία- επιθετικού που «μάτωσε» 49 φορές τα δίχτυα σε όλη τη σεζόν, πήρε από το χεράκι την Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και φυσικά της Ισπανίας. Ο... ντροπαλός Καρίμ δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για το ποιος ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα ώστε να έχουμε την περσινή «αδικία» με τον Λιονέλ Μέσι να παίρνει από τα χέρια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι την Χρυσή Μπάλα. Μετέτρεψε την κούρσα για την κατάκτηση σε περίπατο και παρέλαβε την Χρυσή Μπάλα από τα χέρια του πρώην προπονητή και συμπατριώτη του, Ζινεντίν Ζιντάν.

 

 

Γιατί είναι ιδιαίτερο που ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Καρίμ πήρε την Χρυσή Μπάλα; Διότι είναι η επιτομή του ποδοσφαιριστή που δίνει τα πάντα για το σύνολο. Δεν του αρέσει να έχει τα φώτα πάνω του. Παρότι έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει εκείνον τον λαμπερό superstar, του αρέσει να δρα στο παρασκήνιο. Όσο ήταν συμπαίκτες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στον ρόλο του και στην σκιά του Πορτογάλου star. Δεν αισθανόταν αδικημένος. Δεν έκανε ποτέ παράπονα. Ήταν ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής. Να παίξει στην κορυφή, να παίξει ψευτοεννιάρι, να παίξει στα πλάγια. Οπουδήποτε χρειαστεί ώστε η ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της.

Ο υποτιμημένος αντι-σταρ κύριος Μπενζεμά

Ο κολλητός που όλοι έχουμε ανάγκη

Μεγάλωσε σε μία σκληρή φτωχογειτονιά της Γαλλίας. Εκεί που μέχρι και τα όνειρα καμιά φορά δεν επιτρέπονται. Οι καλύτεροί του φίλοι δεν είναι οι συμπαίκτες του ή ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ. Είναι εκείνη η παλιοπαρέα που μεγάλωσαν στις γειτονιές και μοιράστηκαν όλες τις κακουχίες από την παιδική ηλικία. Δεν είναι Άγιοι. Όλοι έχουν κάνει τις αμαρτίες τους. Από εμπόριο ναρκωτικών μέχρι εκβιασμούς. Μάλιστα μία περίπτωση εκβιασμού, εκείνη του ροζ βίντεο με τον Βαλμπουενά, οδήγησε τον Μπενζεμά στο κρατητήριο και εκτός Εθνικής. Κάποιοι μίλησαν για ρατσισμό λόγω της καταγωγής του και της θρησκείας του.

 

 

Σημασία έχει πως ο καλύτερος παίκτης για την αγωνιστική χρονιά 2021-22 πλήρωσε τις φιλίες του. Θα μπορούσε να είχε ξεκόψει. Δεν τους είχε ανάγκη. Μόνο κακό έκαναν στην εικόνα του και στη ζωή του γενικότερα. Αλλά εκείνο το ντροπαλό παιδί που δεν μπορούσε να σε κοιτάξει στα μάτια, είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό. Θεωρεί την φιλία ως ένα υπέρτατο αγαθό που οφείλεις να το διασφαλίσεις. Να σταθείς δίπλα στους ανθρώπους σου ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Στα μειονεκτήματά τους.

Και μπροστά σε αυτό, σε προσωπικό επίπεδο, η Χρυσή Μπάλα δεν πιάνει μία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved