Στο Κατάρ θα υπάρχει ειδικός χώρος για όσους έχουν hangover

Επιτέλους ένα Μουντιάλ που καταλαβαίνει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο κόσμος.

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αν βλέποντας μπάλα στο σπίτι τσακίζουμε τρεις μπίρες ο καθένας στην καθισιά του, τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν είσαι στο γήπεδο και παρακολουθείς Μουντιάλ. Αυτό μας έχει αποδείξει η ζωή ακόμη και σε άλλες διοργανώσεις – μην ξεχνάτε τους φιλάθλους της Λίβερπουλ που γέμισαν το συντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος με μπίρα.

 

 

Η ουσιαστική διαφορά όμως με το Μουντιάλ στο Κατάρ, είναι πως πρόκειται για μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά την κατανάλωση του αλκοόλ. Έτσι, και για να μπορέσει η διοργάνωση να τα βρει κάπου στη μέση με τους φιλάθλους, αποφασίστηκε να μπορούν οι οπαδοί να καταναλώσουν μπίρα τρεις ώρες πριν τον αγώνα και μία ώρα μετά. Ξέρουμε όμως πως υπάρχουν οπαδοί εκεί έξω που είναι γερά ποτήρια και που οδηγούνται σε διάφορες ακρότητες. Και επειδή στο Κατάρ δεν τα σηκώνουν αυτά και τους δυτικούς που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, Νάσερ Αλ Κατέρ, δήλωσε πως υπάρχουν πλάνα για τους πότες.

Για την ακρίβεια, ανέφερε στο SkyNews πως οι οπαδοί που θα έχουν πιει πολύ θα φροντίζονται σε συγκεκριμένους χώρους, τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για των υπολοίπων. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάποιο χώρο που όλοι θα διαμαρτύρονται πως το Μουντιάλ ξεκινάει με πονοκέφαλο ή θα τους δίνουν νεράκι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις φανταζόμαστε πιο πιθανό το μαστίγωμα από οτιδήποτε άλλο.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από την πλάκα, αν πράγματι αυτό το πλάνο λειτουργήσει, θα είναι πράγματι η πρώτη φορά που διοργανώτρια χώρα θα έχει λάβει σαφή μέτρα για το θέμα του αλκοόλ μιας και δεν έχουμε δει και λίγα σκηνικά στο παρελθόν.

Είμαστε περίεργοι στο πώς θα τα βγάλουν πέρα με τους Άγγλους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved