Getty Ζοσέ άσε τους αποτυχημένους του Champions League και κοίταξε να περάσεις τον όμιλο

Ο Μουρίνιο αφήνει σποντούλες αλλά στο τέλος θα βρεθεί στη λίστα με τους αποτυχημένους του Europa League.

Το βράδυ της Πέμπτης η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μπέτις για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Με αυτήν την ισοπαλία βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς. Στην κορυφή βρίσκεται η Μπέτις με 10, ακολουθεί η Λουντογκόρετς με 7 και τελευταία η Ελσίνκι με μόλις έναν βαθμό. Η Ρόμα επόμεη αγωνιστική ταξιδεύει στη Φινλανδία για ένα ματς-τελικό. Είναι κάποιος σίγουρος πως το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να αισθάνεται «ασφαλές» στην τοποθεσία Europa League; Προσωπικά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, διότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που είχα εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πορτογάλου τεχνικού να «καθαρίζει» τέτοια ματς. Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και ο ίδιος δείχνει ανήμπορος να προσαρμοστεί. Το ποδόσφαιρο στην εποχή του 2022 παίζεται σε άλλες ταχύτητες. Αυτό το είδαμε περίτρανα τις τελευταίες ημέρες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παιχνίδια που έληξαν με σκορ 3-3, 1-7, 4-2. Μία αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου.

 

 

Η Ρόμα του Ζοσέ εμφανίστηκε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με το αγαπημένο του σύστημα. Ένα σκληρό 5-3-2 με στόχο να «καταστρέψει» το παιχνίδι των Ισπανών. Την ίδια στιγμή, η Ρόμα μετά από 9 αγωνιστικές βρίσκεται στην 6η θέση της Serie A. Σε ένα ιταλικό πρωτάθλημα που την κούρσα την οδηγεί η Νάπολι. Η ομάδα που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με το ποδόσφαιρο που παίζει. Απλά και ταπεινά. Σε αντίθεση με τον Ζοσέ που ακόμη και σήμερα ασχολείται με την αγαπημένη του συνήθεια. Να αφήνει σπόντες στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Τι άλλο έχει απομείνει εκεί έξω για τον Ζοσέ Μουρίνιο;

«Θα καλωσορίσουμε τους αποτυχημένους καρχαρίες, ομάδες που κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζουν στο Europa League. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι οι αποτυχημένοι του Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το ματς με την Μπέτις. Αφενός Ζοσέ κάτσε να περάσεις τον όμιλο του Europa και αφετέρου θα ήθελες να μιλήσουμε λίγο για αποτυχίες; Ήσουν ο Special One δημιουργώντας ομάδες φόβητρα όπως η Πόρτο, η Ίντερ, η Τσέλσι και η Ρεάλ. Αλλά από ένα σημείο και μετά σε πήρε η κατρακύλα. Το πέρασμά σου από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τότεναμ δεν έχει πάει και πολύ καλά.

 

 

 

Το να ζεις με τις αναμνήσεις σου και να μην βλέπεις κατάματα την πραγματικότητα δεν σ’ αφήνει να βελτιωθείς. Οι σπόντες σε ομάδες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Champions League, την ίδια στιγμή που εσύ παλεύεις στο Europa League, δημιουργούν ένα θλιβερό πορτρέτο για τον ίδιο. Κατανοητό πως είναι μέρος της προσωπικότητάς του αλλά το timing είναι λάθος. Πρώτα φτάνεις στην κορυφή και έπειτα κοιτάς τους άλλους αφ’ υψηλού. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως ένας γραφικός που κραυγάζει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved