Getty Ποιος έδωσε το θράσος στον Εμπαπέ να φέρεται σαν «Βασιλιάς» στο Παρίσι;

Ο οργανισμός της Παρί, τα ΜΜΕ και η ηγεσία της Γαλλίας του φέρονται ως «Μεσσία» και εκείνος το εκμεταλλεύεται.

Λειτουργεί ως «φυσικός νόμος» στις κοινωνικές, επαγγελματικές και ανθρώπινες σχέσεις. Όσο περισσότερο δίνεις τον χώρο και το δικαίωμα σε κάποιον να σε εκμεταλλευτεί, τόσο θα το κάνει πράξη. Είναι δίκαιο; Όχι. Γίνεται πράξη; Ναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος superstar, η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, το πιο hot όνομα που κυκλοφορεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ο «Μεσσίας» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Αν πιστεύεις ότι στην προηγούμενη πρόταση υπάρχει υπερβολή, τότε δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά οι ίδιοι οι Γάλλοι που έχουν ανυψώσει τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σε κάτι εξωπραγματικό. Ο γεννηθείς στις 20 Δεκεμβρίου του 1998 θεωρείται στην Γαλλία ως «Θείο Βρέφος». Η περίπτωσή του ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου. Έχει την αντιμετώπιση ενός εθνικού θησαυρού που δεν πρέπει να φύγει ποτέ από τη χώρα. Οι ιθύνοντες της Παρί του έχουν παραδώσει τα κλειδιά της ομάδας. Να επιλέξει τεχνικούς διευθυντές, ρόστερ και σε ποια θέση θ’ αγωνίζεται. Λειτουργεί ως ένας Lebron James αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος γι’ αυτό. Και το πιθανότερο είναι να μην καταφέρει ποτέ να γίνει ο αντίστοιχος LeBron του  ποδοσφαίρου.

 

 

Του έταξαν πως θα δημιουργήσουν ένα ρόστερ κομμένο και ραμμένο για εκείνον. Ωστόσο αυτό δεν πήγε και πολύ καλά. Οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις και ο Εμπαπέ έδειξε γι’ ακόμη μία φορά τον κωλοπαιδαρισμό του. Νιώθει προδομένος και όποτε βρίσκει ευκαιρία «κλαίγεται» σαν το παιδί που του έταξαν κουλούρι και δεν το πήραν ποτέ. Ο Κιλιάν δεν αισθάνεται «Βασιλιάς» στο Παρίσι και αυτό του έχει κοστίσει. Η εφημερίδα Marca αναφέρει πως πλέον έχει γνωστοποιήσει την επιθυμία του να φύγει από την Πόλη του Φωτός. Να φτιάξει βαλίτσες για Μαδρίτη και συγκεκριμένα να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ. Ένας «Βασιλιάς» στην «Βασίλισσα της Ευρώπης»; Όχι και τόσο εύκολο σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το ρεπορτάζ.

Ξεχάστε τους Μέσι-Ρονάλντο. Το Μπαπέ-Χάαλαντ είναι εδώ

Οι Παριζιάνοι δεν σκοπεύουν να τον δώσουν για ένα ποσό κάτω από τα 400.000.000 ευρώ και τον έχουν ενημερώσει πως είναι διαθέσιμος να πάει σε οποιονδήποτε σύλλογο επιθυμεί η καρδούλα του, εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη μία μάχη στον πόλεμο που έχει ανοίξει η Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν, με αφορμή την κίνηση της πρώτης για τη δημιουργία της European Super League.

Ο Κιλιάν σε δίλημμα. Η υπογραφή που έχει βάλει στο παχυλό συμβόλαιό του με το 2025 είναι το «αγκάθι» στον θρόνο του. Απέναντί του έχουν στραφεί όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που τον στήριζαν μέχρι πρόσφατα. «Σε κανέναν δεν αρέσει να εκτίθεται σε κάτι στο οποίο δεν είναι καλός. Δεν του αρέσει, αυτό είναι όλο. Αλλά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό, είναι ο σύλλογος. Τον έκαναν όμως να νιώσει ότι ο σύλλογος ήταν το πιο σημαντικό πράγμα; Ή τον έκαναν να νιώθει πιο σημαντικός από τον σύλλογο; Θα μιλήσω για την δική μου ιστορία. Δεν μου άρεσε να παίζω στις πτέρυγες, όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Το απεχθανόμουν. Έπρεπε όμως να το κάνω για την ομάδα. Και δεν άκουσα κανέναν, να λέει: Α, τι ωραία χειρονομία. Να παίζω αριστερά, για άλλους που είχαν λιγότερους διεθνείς αγώνες και γκολ από εμένα. Τελικά, υπάρχει μόνο ένας κανόνας. Εάν ο προπονητής σου ζητήσει να κάνεις κάτι, το κάνεις για το καλό της ομάδας. Και η ομάδα κερδίζει! Εάν η ομάδα έχανε, θα υπήρχε άλλη βάση συζήτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Τιερί Ανρί σε δηλώσεις του στο «CBS». Λεπτομέρεια; Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 διατηρεί άριστες σχέσεις με τον άνθρωπο που μπήκε στα παπούτσια του 20 χρόνια μετά στο Μουντιάλ του 2018.

 

 

Από κοντά και ο «δικός» μας Ματιέ Βαλμπουενά με δηλώσεις του στο «RMC Sport: «Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι στο γήπεδο. Εάν έχεις πράγματα να τακτοποιήσεις εσωτερικά, τα τακτοποιείς. Το ότι απογοητεύθηκε με αυτό που του υποσχέθηκαν, το καταλαβαίνω. Αλλά πρέπει να συμπεριφέρεσαι ως μεγάλος άνθρωπος, ως ηγέτης».

Το σίριαλ Εμπαπέ – Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχιστεί για πολλά επεισόδια ακόμη. Ο Γάλλος θα συνεχίσει να φέρεται εγωιστικά σαν κακομαθημένο παιδάκι. Από την άλλη, ο σύλλογος από το Παρίσι, οφείλει να σεβαστεί την επιθυμία του και να τον παραχωρήσει. Αφενός δείχνεις αυτοσεβασμό για το brand σου και την ιστορία σου, αφετέρου κανέναν δεν κρατάς με το ζόρι στην οικογένειά σου. Θα αποτελέσει βαρίδι και θα σε πνίξει με την τοξικότητά του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved