associated press Μόνο ο Μαραντόνα λείπει από τη φετινή Νάπολι

Οι Ναπολιτάνοι βρίσκονται σε άγρια κατάσταση και προκαλούν τρόμο στην Ευρώπη.

«Οι παίκτες μου έκαναν ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Ακόμα και ο Μαραντόνα θα ήταν υπερήφανος. Έχουμε μέχρι στιγμής κάποια σπουδαία αποτελέσματα, με μεγάλες εμφανίσεις στο Champions League, ενώ προσπαθήσαμε κάθε στιγμή να σκοράρουμε απέναντι σε μία ομάδα, που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος ειλικρινά, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε πρόβλημα», οι δηλώσεις ανήκουν στον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Τον πιο ευτυχισμένο προπονητή του κόσμου από το βράδυ της Τρίτης. Γιατί αυτό που έκανε η Νάπολι στο Άμστερνταμ δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψει κανείς. Θα αρκούσε μόνο αυτό το «ο Μαραντόνα θα ήταν υπερήφανος» αλλά συγγνώμη αυτό δεν αρκεί για να το περιγράψει.

 

 

Η Νάπολι ταξίδεψε στην Ολλανδία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και φιλοδώρησε με 6 τέρματα τον Αίαντα. Μία μυθική παράσταση. Ρασπαντόρι, Λοσάνο, Κβαρατσχέλια κατασπάραξαν τους... μικρούς Ολλανδούς. Τα παιδιά του Σπαλέτι δεν σταμάτησαν να τρέχουν. Ίδρωνες και κουραζόσουν μόνο από την οθόνη. Ένιωθες τους παλμούς ν’ ανεβαίνουν και καθόσουν εκεί στον καναπέ για να πάρεις δύο ανάσες. Ένα τρομακτικό σύνολο που αυτή τη στιγμή παίζει την καλύτερη και πιο ουσιαστική μπάλα στην Ευρώπη. Σε αρπάζει από τον λαιμό, σε πνίγει και δεν δείχνει κανένα έλεος. Λες και παίζουν κάθε ματς προς τιμήν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Του ανθρώπου που έβαλε τη Νάπολι στον ποδοσφαιρικό χάρτη και λατρεύτηκε ως Θεός.

Diego Armando Maradona: Οι Θεοί δεν πεθαίνουν

Συγγνώμη αλλά έχουμε καταλάβει τι κάνει μέχρι σήμερα η Νάπολι; Ή απλώς βρισκόμαστε στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμό μας; Έχει κερδίσει με 0-3 τη Ρέιντζερς, με 4-1 τη Λίβερπουλ και με 1-6 τον Άγιαξ. Ποιος θέλει να κληρωθεί μαζί της στον επόμενο γύρο; Καλά θα πάει αυτό. Οδηγεί την κούρσα του ιταλικού πρωταθλήματος με 20 βαθμούς και ετοιμάζεται να φέρει το πρωτάθλημα στον Νότο. Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να φέρουν το σκουντέτο στη φτωχογειτονιά της Νάπολι. Να βάλουν τέλος στην κυριαρχία του Μιλάνο, να αφήσουν χιλιόμετρα πίσω την Γιουβέντους και να κάνουν πραγματικά υπερήφανο το Ντιεγκίτο. Αλήθεια, πόσο θα ήθελε ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών να βρίσκεται σε αυτό το ρόστερ; Να κουμπώσει άριστα πίσω από τον Ρασπαντόρι και δίπλα του ως σαΐτες να έχεις τους Κβαρατσχέλια και Λοσάνο;

 

 

Ωστόσο πέρα από στενά σύνορα του ιταλικού πρωταθλήματος, η Νάπολι κάνει ξανά την Ευρώπη να υποκλιθεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Όχι με το γνωστό κατενάτσιο αλλά μ’ ένα ποδόσφαιρο που σε καθηλώνει. Που δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο. Αλλάζει το ιταλικό DNA και το πάει στο επόμενο βήμα. Είναι θαυμάσιος ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται. Με τον πιο απλό τρόπο που επιβεβαιώνει ότι τελικά δεν είναι και ο πιο εύκολος δρόμος. Η φετινή Νάπολι θα μπορούσε άνετα να σταθεί στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Premier League. Δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Και ίσως τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, ίσως τα κορυφαία clubs του πλανήτη να πάρουν ένα δωρεάν μάθημα ποδοσφαίρου από τους Ναπολιτάνους.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved