Intime Στιγμιότυπα από την πρεμιέρα της ΑΕΚ που συγκίνησαν κάθε φίλαθλο

Για τα αδέρφια που χαθήκανε νωρίς και την «Οriginal Paradise Club».

Ήταν ο αγώνας που περίμεναν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ εδώ και 19 χρόνια. Από εκείνη την ημέρα που οι μπουλντόζες γκρέμισαν το «Νίκος Γκούμας» και οι Ενωσίτες αισθάνθηκαν στο πετσί τους τι σημαίνει «ποδοσφαιρική προσφυγιά». Το να είσαι μακριά από το πατρικό σου και να μετράς αντίστροφα μέχρι να επιστρέψεις. Η «OPAP Arena» είναι ένα πραγματικό στολίδι. Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που κάθε φίλαθλος θέλει να το επισκεφτεί. Για τους ΑΕΚτζήδες σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι η επιστροφή στο σπίτι τους. Στη Νέα Φιλαδέλφεια που ζει και αναπνέει για τον «Δικέφαλο». Για την κάθε Κυριακή που πλέον θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Μία τελετουργία που θα ξεκινά το πρωί με καφέ στη Δεκελείας, με μπύρα το μεσημεράκι και μετά με το κασκόλ στο λαιμό ή στο χέρι μέχρι το γήπεδο.

 

 

Ωστόσο αυτό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας ήταν πρωτόγνωρο. Όλοι οι δρόμοι είχαν κλείσει. Αν έκανες το λάθος να έφευγες από το γραφείο στις 18:00, τότε θα έπρεπε να έχεις μπολιαστεί με υπομονή και θετική ενέργεια. Η ΑΕΚ επέστρεφε στο σπίτι της κόντρα σε έναν σύλλογο που γεννήθηκε επίσης από την προσφυγιά. Τον Ιωνικό Νικαίας. Το «μπλε αστέρι» της Νεάπολης είχε την τύχη να πατήσει το χορτάρι της «OPAP Arena» αλλά την ατυχία να βρεθεί απέναντι σε μία ΑΕΚ που έδειχνε ικανή να καταπιεί μέχρι και την Μάντσεστερ Σίτι (οκ υπερβολή). Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε με το πόδι στο γκάζι, έδειχνε σαν αχόρταγο λιοντάρι σε αρένα και φιλοδώρησε με 4 τέρματα τον ελλιπέστατο Ιωνικό.

 

 

Η γιορτή που στήθηκε στις 4 γραμμές του αγωνιστικού χώρου, έδωσε τη σειρά της στην γιορτή που στήθηκε στην εξέδρα. Οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια, μία πρόταση γάμου (αλήθεια Μαρία θα τον παντρευτείς; ), φίλοι της ΑΕΚ κάθε ηλικίας. Μία γιορτή της Νέας Φιλαδέλφειας που το βράδυ της Δευτέρας έβαλε τα γιορτινά της. Και σε αυτές τις συναντήσεις, πάντα θυμόμαστε και εκείνους που έφυγαν νωρίς από κοντά μας. Εκείνα τα αδέρφια που χαθήκανε νωρίς. Το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχε τα πρόσωπα εκείνων που δεν πρόλαβαν να δουν από κοντά το νέο σπίτι της «Ένωσης». Η «Original Paradise Club» ήταν εκεί. Και θα είναι για όσο οι ζωντανοί δεν θα τους ξεχάσουν.

Στην παρακάτω gallery τα καλύτερα στιγμιότυπα από την πρεμιέρα της ΑΕΚ.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved