associated press Μακάρι όλοι να δίναμε τον τελευταίο αγώνα στο πλευρό του κολλητού μας

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε όλα τα ανδρικά όνειρα πραγματικότητα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η τελευταία παράσταση με τον Ναδάλ.

Κάποιοι την έχουν χαρακτηρίσει ήδη την «φωτογραφία του αιώνα». Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός για όλους όσοι δεν ασχολούνται με το tennis. Διότι για εκείνο το κλειστό club των φίλων της αντισφαίρισης, αυτός ο χαρακτηρισμός περικλείει όλη την αλήθεια του δικού τους σύμπαντος. Τα ξημερώματα του Σαββάτου στο 02 Arena του Λονδίνου σημειώθηκε μία ιστορική στιγμή για το άθλημα. Ήταν οι τίτλοι τέλους στην πλούσια καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν όλοι εκεί ώστε να αποχαιρετήσουν τον Ελβετό GOAT. Έναν από τους τρεις αθλητές -μαζί με τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς- που έκαναν την αντισφαίριση mainstream. Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι μεγάλοι του αντίπαλοι. Συγκίνηση, δάκρυα. Πολλά δάκρυα.

Η ήττα από τους Σοκ/Τιαφό με 2-1 μικρή σημασία είχε. Οι στιγμές που εξελίχθηκαν στο γήπεδο ήταν ανεπανάληπτες. Ένα standing ovation από 18.000 θεατές που φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ελβετού. Του Ρότζερ Φέντερερ που θέλησε το τελευταίο του παιχνίδι να το δώσει στο πλευρό του μεγάλου του αντιπάλου και κολλητού του, Ράφα Ναδάλ. Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη στιγμή για έναν άνδρα από το να δίνει τον τελευταίο του αγώνα στο πλευρό του κολλητού του;

 

 

Έκανε όλα τα ανδρικά όνειρα πραγματικότητα

Ποια είναι τα όνειρα που κάνει συνήθως ένα μικρό αγόρι; Να ασχοληθεί με το άθλημα που αγαπάει όσο τίποτε άλλο, να βγάλει χρήματα από αυτό, να φτάσει στην κορυφή και να αποτελέσει έναν πραγματικό star. Ο Ρότζερ τα ξεπέρασε. Όχι απλώς ασχολήθηκε, έβγαλε χρήματα και έφτασε στην κορυφή. Δεν ήταν απλώς star. Έγινε μύθος. Και πέτυχε αυτό που κάθε άνδρας θα ήθελε στην τελευταία του παράσταση. Να δώσει τον τελευταίο του αγώνα μαζί με τον κολλητό του. Με εκείνο τον φίλο που μαζί πέρασαν πολλά. Μοιράστηκαν συναισθήματα, επιτυχίες, αποτυχίες και τίτλους. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κολλητούς, συναντάμε μία ιδιαιτερότητα. Όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από καλοί φίλοι, ήταν και μεγάλοι αντίπαλοι. Έχουν παίξει 40 φορές, με τον Ισπανό να έχει σημειώσει 24 νίκες και ο Ελβετός 16. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αγώνες ήταν σε τελικούς τουρνουά, κατέχοντας το ρεκόρ αναμετρήσεων με 9 τελικούς Grand Slam. Αλλά ακόμη και σε αυτό, ήταν σαν να είχαν προαποφασίσει να τα μοιράσουν. Από τη μία ο Φέντερερ ήταν ο Βασιλιάς του χόρτου και των σκληρών γηπέδων με υπέρ του νίκες 3-1 και 11-9, ενώ ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο Βασιλιάς του χώματος με 14-2.

Λάτρεψες και εσύ το τένις λόγω Φέντερερ;

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο άνθρωπος που κάθε άνδρας θα ήθελε να μοιάσει. Προσωπικότητα, στυλ, καθολική αναγνώριση από όλο το φίλαθλο κοινό. Ευτυχισμένος οικογενειάρχης και με μία καθαρή περιουσία περίπου 550.000.000 δολαρίων. Ωστόσο από όλα αυτά, έλειπε κάτι που θα ολοκληρώσει το πακέτο της ανδρικής ολοκλήρωσης. Εκείνος ο δεσμός με τον άνδρα που δεν είναι αίμα σου, αλλά ενδεχομένως να σε καταλαβαίνει όσο κανείς άλλος σε αυτόν τον κόσμο: Τον κολλητό σου. Διότι η κατανόηση είναι μία από τις βασικές αξίες και αρχές που διέπουν την ανδρική φιλία. Ο κολλητός που θα καταλάβει την κατάστασή σου χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις. Μόνο με το βλέμμα. Θα χαρεί διπλά με την επιτυχία σου, θα σου σταθεί στην αποτυχία και είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να βρίσκεται στο πλάι σου στην τελευταία και πιο σημαντική παράσταση στη ζωή σου.

 

 

Ο Ρότζερ Φέντερερ την βρήκε στο πρόσωπο του Ράφα Ναδάλ. Μακάρι να είχαμε όλοι την ευλογία να ζήσουμε μία ανάλογη στιγμή με τον δικό μας best friend.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved