Ο κόουτς Ποτσέκο αποδεδειγμένα έχει τρέλα, αλλά και οι υπόλοιποι δεν πάνε πίσω.

Τελικά η Εθνική Ομάδα της Ιταλίας δεν είναι καθόλου για τα πανηγύρια, τουλάχιστον καμία σχέση με τα συμπεράσματα που βγάλαμε τη δεύτερη αγωνιστική του Eurobasket 2022. Χωρίς Μπελινέλι, Χάκετ και Μεσίνα στον πάγκο υπάρχει τελικά ζωή και τα αποτελέσματα τα είδαμε λίγες μέρες αργότερα.

Αρχικά πρόκριση επί του φαβορί που λέγεται Σερβία, ο απόηχος όμως από τα πανηγύρια και το ιταλικό-παθιασμένο πνεύμα που εξαπλώθηκε στα social media και είχε το πρόσωπο του κόουτς Τζιανμάρκο Ποτσέκο σίγουρα είναι από εκείνα που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Εδώ που τα λέμε τέτοια αγκαλιά και τέτοιο άλμα δεν έχουμε δει ούτε από τον Μίλτο Τεντόγλου στο άθλημα του μήκους.

 

 

Ο «τρελός» και οι «μουρλοί»

Μεγάλος μύστης ο Ποτσέκο, κάτι βέβαια που δεν ήταν άγνωστο σε όσους ασχολιούνταν χρόνια με το ιταλικό μπάσκετ ή που διάβασαν τώρα για εκείνον. Το εκρηκτικό ταπεραμέντο δεν είναι απλά προϊόν Eurobasket και γραφικότητας αλλά βασικό χαρακτηριστικό της μέχρι σήμερα μπασκετικής του πορείας και κυρίως του χαρακτήρα του.

 Εμείς πάντως χαιρόμαστε που έχουμε έναν σοβαρό κόουτς όπως ο Ιτούδης.

Το βασικό θέμα είναι ότι ένας προπονητής πρέπει να εμπνέει πέραν του να δίνει οδηγίες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που αγχώνει τον Ποτσέκο. Όπως είπε και ο Ακίλε Πολονάρα μετά τη νίκη με τη Σερβία «έπρεπε να κερδίσουμε για τον Ποτσέκο, τον έχουμε σαν κολλητό» κάτι που δηλώνει ότι η Ιταλία ίσως και να λειτουργεί κάπως διαφορετικά σε σχέση με τις άλλες ομάδες.

 

 

Άλλωστε το ότι μετά την νίκη επί της Σερβίας, ο κόουτς έδωσε στους παίκτες την πιστωτική του και τους είπε «κάν’τε ό,τι θέλετε» είναι μια απόδειξη ότι αυτή η παρέα που θέλει να κάνει αντίστοιχη πορεία με εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (έφτασε στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή του Τζινόμπιλι) έχει δεσμούς που ξεπερνάνε αυτές των συμπαικτών και προπονητή.

Αυτό φάνηκε και από την ατάκα του μπόμπερ, Μάρκο Σπίτσου η οποία ήταν στο ίδιο-ιταλικο πνεύμα με των υπόλοιπων. Λίγο-πολύ εξομολογήθηκε πόσο ξεπαράδιασαν τον Ποτσέκο οι παίκτες του:

«Μόνο 700 ευρώ ξοδέψαμε, δεν πήραμε και τίποτα το τρομερό. Τα χαλάσαμε όλα σε φτερούγες κοτόπουλου και νερό».

 

 

Η Ιταλία αντιμετωπίζει αύριο (14/9, 18:15) τη Γαλλία στη φάση των «8» και είναι δεδομένο δεν πάει ως φαβορί. Παρόλα αυτά η ζωντάνια, η νίκη-θρίαμβος απέναντι στη Σερβία και κυρίως τα γούστα που βγάζουν ως παρέα, έχουν κάνει ακόμα και τους Έλληνες -που τους εκνεύρισαν- να τη συμπαθήσουν. 

Μια αντρική παρέα άλλωστε και ποιος δεν απολαμβάνει να τη βλέπει; Ειδικά όταν όλοι είναι μια γροθιά.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved