Getty Η κατάντια του να σέρνεις τους δικούς σου στο δικαστήριο για τα χρήματα

Ο Λούκα Ντόντσιτς και η μητέρα του θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Κι αυτή είναι μία θλιβερή ιστορία.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Λούκα Ντόντσιτς έλαμψε ξανά. Έκανε ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη να του υποκλιθεί σε μία μοναδική ραψωδία. Πέτυχε 47 πόντους απέναντι στην Γαλλία και χάρισε στην Σλοβενία την πρώτη θέση του ομίλου. Μία μυθική επίδοση, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη. Ο «χοντρούλης» superstar των Dallas Mavericks κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο παρκέ και μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς αποτελούν τους δύο αθλητές που θέλουν να βάλουν δύσκολα στον δικό μας Giannis. Αλλά εκτός από τη μάχη στα παρκέ του Eurobasket και του NBA, ο Λούκα Ντόντσιτς έχει να δώσει μία ακόμη μάχη που από ότι φαίνεται θα έχει πολλά επεισόδια.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Μαρκ Στάιν, ο Σλοβένος superstar κατέθεσε την Τρίτη αίτημα στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας να ακυρώσει την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “LUKA DONCIC 7” που ανήκει επί του παρόντος στη μητέρα του, σύμφωνα με τη νομική εταιρεία Brown Rudnick που τον εκπροσωπεί.

 

Το story πίσω από τα δικαιώματα

Τον Νοέμβριο της rookie σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Σλοβένος έδωσε στην μητέρα του, Μίριαμ Πότερμπιν, τη συγκατάθεσή του για την καταχώρηση του πλήρους ονόματός του ως εμπορικό σήμα. Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες να διαπραγματευτεί τη μεταβίβαση του ελέγχου γι’ αυτήν την εγγραφή, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Ντόντσιτς έστειλε γραπτή ειδοποίηση τον Ιούλιο του 2021, με την οποία επιθυμούσε να ανακαλέσει αυτή τη συγκατάθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει πλέον καμία σχέση με τις εταιρείες που κατέχουν και εμπορεύονται το εμπορικό σήμα LD77 και διαχειρίζονται τον ιστότοπο lukadoncic.com. Αυτές οι εταιρείες, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία της Σλοβενίας, συνδιαχειρίζονται επί του παρόντος η μητέρα του Ντόντσιτς και ο σύντροφός της, Μπόρις Πόζεγκ.

Οι προσπάθειες του 23χρονου γκαρντ να καταχωρίσει το “LUKA DONCIC” ως εμπορικό σήμα υπό τον έλεγχό του απορρίφθηκαν λόγω του υπάρχοντος εμπορικού σήματος “LUKA DONCIC 7”, το οποίο η Πότερμπιν αρνήθηκε να παραχωρήσει, χρησιμοποιώντας μάλιστα το προηγούμενο λογότυπο του Ντόντσιτς.

Στο λεξικό του Λούκα Ντόντσιτς δεν υπάρχει η λέξη «ταβάνι»

Πηγές αναφέρουν ότι ο παίκτης και οι νομικοί του εκπρόσωποι προσπάθησαν εδώ και αρκετό καιρό να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ενώ από την πλευρά του ο Ντόντσιτς θεωρεί την αμφισβήτηση του εμπορικού σήματος ως έσχατο μέτρο σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του ονόματος, της επωνυμίας, του φιλανθρωπικού ιδρύματος και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, καθώς τα αντικρουόμενα εμπορικά σήματα τον εμποδίζουν να έχει σαφή δικαιώματα χρήσης του ονόματός του.

Πώς προέκυψε, όμως, το ρήγμα μεταξύ Ντόντσιτς και Πότερμπιν; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «archysport», η αιτία για τη μεταξύ τους σύγκρουση δεν είναι άλλη από την παρουσία του Πόζεγκ στο πλευρό της γοητευτικής Μίριαμ.

Αλήθεια πώς γίνεται να σέρνεις στο δικαστήριο τη μάνα σου ή το παιδί σου;

Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε το ποια πλευρά έχει δίκιο. Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ωστόσο είναι θλιβερό το γεγονός πως ένα παιδί και μία μάνα που τον μεγάλωσε μόνη της, να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Όταν μάλιστα μιλάμε για μία οικογένεια που δεν φτάνει σε αυτό το σημείο για ένα οικόπεδο στη Λούτσα αλλά δεν πρόκειται να πεινάσει. Είναι κατάντια για τον θεσμό της οικογένειας και αποτελεί την ύψιστη αυτοταπείνωση να σέρνεις τη μάνα σου στα δικαστήρια για τα χρήματα. Όπως επίσης αποτελεί θλιβερή ιστορία για μία μάνα το να λύνει τις διαφορές της στα δικαστήρια, με το παιδί της. Και όλα αυτά για τα χρήματα. Αυτές οι ιστορίες πρέπει να μένουν στους 4 τοίχους του σπιτιού και όχι να γίνονται θέμα σε sites που διψάνε για ξεκατίνιασμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved