associated press Το «ντου» στην Αγγλία τιμωρείται, στην Ελλάδα είναι κανονικότητα

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται να ρίξουν μυθικό χρηματικό πρόστιμο στην Σίτι για το «ντου» των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ελλάδα πότε;

Περιθώριο μέχρι τις 25 Αυγούστου ώστε να καταθέσει το υπόμνημα της απολογίας της έδωσε η αγγλική ομοσπονδία στη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι. Ο λόγος είναι για το «ντου» των οπαδών της ομάδας στο τελευταίο ματς της προηγούμενης σεζόν κόντρα στην Άστον Βίλα και την επίθεση που δέχθηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Ρόμπιν Όλσεν. Η FA συγκέντρωσε τα απαραίτητα στοιχεία και τώρα οι «Πολίτες» βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, καθώς οι Βρετανοί δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν καμία ανοχή σε φαινόμενα εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

 

 

Αυτομάτως στο μυαλό μας γίνεται η σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα. Εκεί όπου το «ντου» είναι κανόνας, όχι μόνο για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο στο τελευταίο ματς της χρονιάς, αλλά και οποιαδήποτε στιγμή γουστάρει ο Έλληνας οπαδός. Είτε γιατί το ματς «στράβωσε» (πράγμα απαράδεκτο να συμβεί), είτε γιατί θεωρεί ότι αδικήθηκε, είτε γιατί δεν ένιωθε καλά στη θέση του και προτίμησε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο να τσεκάρει το ματς από «μέσα». Γενικότερα η φιλοσοφία του Έλληνα οπαδού είναι πως η ομάδα, οι παίκτες και το άθλημα τού ανήκει. Ότι για κάποιο λόγο το γεγονός πως πλήρωσε το αντίτιμο του εισιτηρίου, του δίνει το δικαίωμα να κάνει κουμάντο παντού. Χμ, όχι. Είναι σαν να μπαίνεις σ’ ένα μπαρ και να λες «οκ πλήρωσα για δύο ποτά, ας μπω πίσω από την μπάρα να κάνω τα δικά μου, να παίξω μουσική και να το κλείσω το μαγαζί πιο νωρίς, νύσταξα».

Οι δηλώσεις Ιβάν και Σένκεφελντ φουσκώνουν με περηφάνεια κάθε Παναθηναϊκό

Ο Έλληνας οπαδός έχει την ασυλία πως το να μπουκάρει στο γήπεδο δεν θα του στερήσει απολύτως τίποτα. Έχει το δικαίωμα να σταματήσει τον αγώνα και να ξεκινήσει ξανά όποτε το επιθυμεί ο ίδιος. Σαν σειρά στο Netflix, που σηκώνεσαι να φτιάξεις κάτι να φας ή να πας τουαλέτα, και συνεχίζεις από εκεί που σταμάτησες. Η Ελληνική Ομοσπονδία οφείλει να σεβαστεί το προϊόν της και τους φίλους του αθλήματος. Να μην ρίχνει «εικονικές τιμωρίες» αλλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της αντίστοιχης βρετανικής και να έχει πιο επιθετική στρατηγική σε τέτοια φαινόμενα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τους οπαδούς που θα μπουκάρουν στο γήπεδο. Παρά μόνο τιμωρία. Παραδειγματική και σε σημείο που θα πονέσει η διοίκηση. Και πού αλλού πονάει; Μα φυσικά στην τσέπη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved