Πέρα από τα μετάλλια και τις επιδόσεις, ο άνθρωπος είναι πραγματική απόλαυση να τον παρακολουθείς.

Δεν είναι entertainer, είναι απλά ο εαυτός του. Ένας τύπος που τα λέει όλα με τα άλματά του στο σκάμμα αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μιλήσει στη γλώσσα της νέας γενιάς που τον παρακολουθεί. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι απλά ένα πυροτέχνημα που τον είδαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τον θυμόμαστε για την είσοδό του αλά «One Piece» ή την περίφημη δήλωση ευγνωμοσύνης προς την κοπέλα του ότι τον «τσιτώνει» και πετυχαίνει τέτοιες επιδόσεις, αλλά γιατί είναι συνεχώς στην ελίτ του παγκόσμιου στίβου.

 

 

«Ακόμα και αν χάνω μερικούς αγώνες το σημαντικό είναι ότι είμαι σταθερά στο βάθρο» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ λίγη ώρα μετά το ρεκόρ αγώνων στα 8,52 μ. και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μήκος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου την ώρα που οι υπόλοιποι αγκομαχούσαν να ξεπεράσουν τα 8 μέτρα. Λίγο αργότερα μας αποκάλυψε ότι το όνειρό του είναι να «πετάξει» στα 9 μέτρα, επίδοση που όπως κυλάει η κατάσταση δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο να την πετύχει.

 

Με μία λέξη απολαυστικός

Σίγουρα οι επιδόσεις, το πνεύμα του πρωταθλητή, τα μετάλλια και η «ζωή» που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στο άθλημα του στίβου (μαζί με άλλους αθλητές όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, του Μανόλο Καραλή ή της «χρυσής» Αντιγόνης Ντρισμπιώτη κ.α.), μας γυρίζουν σε εποχές Κεντέρη και Θάνου που κάθε καλοκαίρι ζούσαμε και αναπνέαμε για τον άρχοντα των σπορ. Το ότι μπορούν αυτά τα παιδιά να χτυπάνε κορυφή ή και μόνο να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις όταν είναι γνωστά τα προβλήματα στον ελληνικό στίβο, είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων.

Γιατί είμαστε τόσο αδιάφοροι με τον στίβο;

Πέραν όλων αυτών ωστόσο, τον Τεντόγλου μας αρέσει να τον παρακολουθούμε λίγο παραπάνω διότι σε κάθε του εμφάνιση στην κάμερα έχει τη δυνατότητα να σε κεντρίζει με την συμπεριφορά του, όχι όμως γιατί προσπαθεί να δείξει κάτι το οποίο δεν είναι, αλλά γιατί είναι αληθινός. Αυτό το γούρλωμα των ματιών για την αλλαγή στο βάθρο κατά τη διάρκεια των δηλώσεων (ο Βρετανός Ντιουκς έμεινε εκτός καθώς θεωρήθηκε άκυρη η προσπάθειά του) δεν είναι για meme ή candit camera, αλλά ανεκτίμητη.

 

 

Οι μοναδικές αντιδράσεις του κάθε φορά που βρίσκεται on air, η κάποιες φορές αμηχανία της στιγμής, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων του και η απλή γλώσσα της αλήθειας δίχως τήρηση των τύπων ουσιαστικά προκαλούν ένα ευχάριστο συναίσθημα και ταυτόχρονα χαμόγελο για όποιον πέρασε ορισμένα δευτερόλεπτα στην οθόνη για να παρατηρήσει τις δηλώσεις του.

Τύποι σαν τον Μίλτο Τεντόγλου, αληθινοί χωρίς καθόλου δήθεν, που ξεχωρίζουν σε κάθε κομμάτι της ζωής τους όπως πρέπει -στο στίβο με τις επιδόσεις, στην κάμερα με το χαμόγελο και την αλήθεια- αξίζουν διακρίσεις και κυρίως την προσοχή μας.

Αυτός και όλα τα παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές του στίβου, αυτοί που πάνω από όλα δεν ξεχνάνε πώς να είναι ο εαυτός τους.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved