associated press Όσο εσύ διακοπάρεις, η μπάλα επέστρεψε στην Ευρώπη

Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία έχουν βάλει τα καλά τους για την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων.

Πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Πως η μισή Ελλάδα βρίσκεται διακοπές, ανεβάζει stories από παραλίες, ταβέρνες και μπαράκια. Οι servers στο Instagram έχουν πάρει φωτιά και γίνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση data της χρονιάς. Ωστόσο ξέρεις τι άλλο σημαίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου; Σημαίνει πως έχουμε σέντρα στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία έχουν βάλει τα καλά τους για την πρεμιέρα και την σκυτάλη ετοιμάζονται να πάρουν Ισπανία και Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Γιατί είναι κακό να βλέπεις μπάλα στις διακοπές;

Το να είσαι Ιθάκη, Νάξο, Κουφονήσι ή σε οποιοδήποτε άλλο νησί και να μη χαίρεσαι την θάλασσα, το φαγητό, τον ήλιο και το φλερτ, είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα να κάθεσαι σαν καμμένος μπροστά σε μία οθόνη, είτε κινητού, είτε υπολογιστή ή να περνάς την ώρα σου μέσα σ’ ένα πρακτορείο, με την σκέψη αν θα έρθει όβερ η Τζουγκάρντεν ή θα γκελάρει στην πρεμιέρα η Μπάγερν Μονάχου (για την ιστορία έριξε 6 εκτός έδρας. Καλά θα πάει αυτό για τους αντιπάλους). Αλλά γιατί είναι κακό να βλέπεις μπάλα στις διακοπές; Υπάρχει άραγε κάποιο συγκεκριμένο τελετουργικό στην ιεροτελεστία των διακοπών που θέλει να μην βλέπεις ποδόσφαιρο; Οι διακοπές είναι για να κάνουμε μία διακοπή την καθημερινότητα και να κάνουμε αυτά που πραγματικά μας κάνουν χαρούμενους.

 

 

Και ναι, για κάποιους το να περάσουν 2 ώρες από την ημέρα τους, βλέποντας μπαλίτσα είναι μία όαση για τα μάτια τους. Διότι ωραίο το μπιτσόμπαρο και το φαγητό μετά την παραλία, αλλά μόλις γυρίσουμε στο δωμάτιο δεν θέλουμε απλώς να κοιμηθούμε 4 ώρες για να βγούμε το βράδυ. Θέλουμε να κάνουμε μία βόλτα στο νησί, να φάμε το παγωτάκι μας, να αράξουμε για καφέ και να δούμε Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Παρί.

Όταν οι Ρονάλντο, Ανρί και Φίγκο έπαιζαν την επιβίωσή τους κλειδωμένοι σ’ ένα κλουβί

Επίσης υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν για διακοπές. Η μπάλα γίνεται το διάλειμμα ώστε να ξεφύγουν από τη μιζέρια της πόλης. Οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι άκουσαν ήδη το πρώτο σφύριγμα της χρονιάς. Καιρός να δείξουν όλη τη δουλειά που έριξαν στην προετοιμασία του καλοκαιριού. Το χρωστάνε στους εαυτούς τους αλλά και όλους όσοι είναι κολλημένοι με την μπάλα.

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved