Γιατί το φαγητό είναι ένα μαρτύριο για τον Zion Williamson

Σκέψου να είχες συμβόλαιο στο ΝΒΑ όσον αφορά τα κιλά σου.

Οι αθλητές κάνουν θυσίες και αυτό το ξέρουμε καλά. Παρότι ο μεταβολισμός τους είναι υψηλός για τους προφανείς λόγους, αυτό  δεν σημαίνει πως τους επιτρέπεται να γεμίζουν το σώμα τους με σκουπίδια όπως κάνουμε εμείς. Πόσο μάλιστα αν αυτοί οι αθλητές, είναι παίκτες στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο.

Ας πάρουμε την περίπτωση του Zion Wiliamson. Έχει ένα πενταετές συμβόλαιο αξίας 193 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόλαβε να παίξει μόλις 24 παιχνίδια πριν ξεκινήσουν οι τραυματισμοί του. Στη συνέχεια, κατάφερε να σπάσει το πέμπτο μετατάρσιο οστό και έμεινε έξω σχεδόν για όλη την σεζόν. Είναι λίγοι οι αθλητές που απολαμβάνουν τα χρηματικά προνόμια καθήμενοι σπίτι και παραγγέλνοντας πίτσες και άλλα καλούδια, αλλά από την άλλη είναι λίγοι και οι αθλητές σαν τον Zion Williamson.

Οι New Orleans Pelicans έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το απόκτημά τους και την φυσική του κατάσταση, πόσο μάλλον όταν ήταν η πρώτη draft επιλογή τους το 2019. Για την ακρίβεια ανησυχούν τόσο, που αποφάσισαν να εντάξουν στη ρήτρα του συμβολαίου του να μην ξεπεράσει τα 134 κιλά. Βέβαια για έναν τύπο στις διαστάσεις του Williamson, ο όγκος ήταν πάντα ένα πρόβλημα. Ή και προνόμιο. Σε κάθε περίπτωση και ειδικά όσον αφορά το ποσοστό λίπους στο σώμα του, οι Pelicans περιμένουν να τηρήσει το δικό του μέρος της συμφωνίας και μάλιστα έχουν σκοπό  να τον επιβραβεύσουν, μιας και με βάση την απόδοσή του στα παιχνίδια, το συμβόλαιο από τα 193 μπορεί να φτάσει στα 213 εκατομμύρια.

Και δεν υπάρχει λόγος για τον Zion να μην το καταφέρει. Άλλωστε με 61,1% επιτυχία στα καλάθια και 27 πόντους μέσο όρο, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ελαττώσει το delivery.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved