associated press Γιατί συνεχίζουμε να παίρνουμε στα σοβαρά τα tweets του Στέφανου Τσιτσιπά;

Είτε τρολάρει (αποτυχημένα) είτε όχι, είναι κάτι που πρέπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Ή τουλάχιστον να μας διασκεδάζει.

Μία νέα μέρα ξημερώνει, μία νέα μέρα με όνειρα και υποχρεώσεις, μία νέα μέρα που οπλιζόμαστε με υπομονή και tweets του Στέφανου Τσιτσιπά. Διότι ο Έλληνας τενίστας (νούμερο 4 στον κόσμο) τουιτάρει και χτυπάει πιο γρήγορα κι από την σκιά του. Μετά την ρακέτα, το Twitter είναι η δεύτερη αγαπημένη του ασχολία και δεν χάνει την ευκαιρία να μοιράζει απλόχερα την γνώση του με τους χιλιάδες ακόλουθούς του. Σε τέτοιο σημείο που το BBC τον τρόλαρε και τον χαρακτήρισε ως τον τελευταίο των Ελλήνων φιλοσόφων. «Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Σωκράτης... Τσιτσιπάς. Ο τελευταίος από τη μεγάλη λίστα των Ελλήνων φιλοσόφων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σ’ ένα status που μίλησε στην ψυχούλα μας.

Γιατί καταπιανόμαστε σήμερα με τον Στέφανο; Γιατί ξύπνησε και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ακόμη μία εμπειρία ζωής. Όπως η παρακάτω:

 

 

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ πόσο σύντομος είναι ένας μήνας μέχρι να αρχίσω να πληρώνω ενοίκιο».

Αλήθεια υπάρχει κάποιος που μπορεί με το χέρι στην καρδιά ν’ απαντήσει αν ο Στέφανος αστειεύεται ή όχι; Εγώ πάντως δεν θα πόνταρα κάπου τα λεφτά μου. Ο Έλληνας πρωταθλητής βιώνει μία διαφορετική πραγματικότητα από την αντίστοιχη του μέσου όρου στην Ελλάδα και ενδεχομένως δεν έχει προβληματιστεί ποτέ για τη σχέση χρόνου και χρήματος. Το να μείνει χωρίς χρήματα στις 20 του μηνός, του είναι κάτι άγνωστο. Ο πρώτος του προβληματισμός για τον χρόνο και το ενοίκιο έρχεται σε ηλικία 24 ετών. Αλλά γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με το κάθε του tweet; Υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία;

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ποτέ δεν διεκδίκησε τον τίτλο του Έλληνα φιλοσόφου της νέας εποχής. Είναι ένας αθλητής στο υψηλότερο επίπεδο του tennis και ένας τύπος που ενδεχομένως να τρολάρει (όχι επιτυχημένα) στα social media. Αν δεν ήξερε να κουμαντάρει με ταλέντο την ρακέτα, δεν θα ασχολούνταν κανείς μαζί του όσον αφορά το Twitter. Θα ήταν ένα ακόμα αδιάφορο account. Το να καταπιανόμαστε καθημερινά με τα tweets του Στέφανου Τσιτσιπά και να ψάχνουμε να βρούμε κάτι ώστε να τον χλευάσουμε, δεν έχει πλέον νόημα. Το παιδί ζει σ’ ένα άλλο σύμπαν, μακριά από το δικό μας. Σε μία καθημερινότητα που δεν τον αγγίζουν ούτε επιδερμικά τα προβλήματά μας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν επέτρεψε στον εαυτό του να νικηθεί

Νομίζω πως πλέον έχει κουράσει όλη αυτή η φάση με τον Τσιτσιπά και ωφελούν μόνο τα sites που θέλουν να γράψουν κάτι ώστε να γεμίσουν την ροή τους. Όπως ακριβώς κάνει και ο ίδιος στο δικό του timeline. Δεν έχει κανένα νόημα ν’ ασχολούμαστε με τα σχόλιά του στο διαδίκτυο. Ας τα απολαύσει ο ίδιος, όσο εμείς ασχολούμαστε με πραγματικούς σταρ. Όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved