Steph Curry: The Ultimate Warrior

Οι Splash Brothers περίμεναν τρία χρόνια για να βρεθούν σε μια γνώριμη για αυτούς θέση. Και το αξίζουν.

Όποιος στοιχημάτισε εναντίον του έχασε. Όποιος θεωρούσε ότι κρύβεται στα δύσκολα έπεσε και επίσημα έξω. Ο Steph Curry δεν είναι απλά ένας παίκτης για την Regular Season, μια παικτάρα που ρίχνει τρίποντα σε όλο τον αγώνα αλλά εκεί που η μπάλα «καίει» τη στέλνει σίδερο ή τρώει τάπα. Από τα ξημερώματα Παρασκευής το ΝΒΑ έχει νέο κατακτητή, για την ακρίβεια Πολεμιστή και πρωτοστάτης είναι ο θαυματουργός τυπάκος που σύμφωνα με τους περισσότερους άλλαξε το μπάσκετ.

Οι Warriors επικράτησαν με 103-90 των Celtics και με συνολικό σκορ 4-2 είναι οι πρωταθλητές της περιόδου 2021-22 στο ΝΒΑ.

 

 

Αυτή η σειρά αγώνων μεταξύ Warriors και Celtics μπορεί να μην ήταν επιπέδου Celtics-Heat ή Celtics-Bucks, ξεκίνησε όμως με σασπένς και μέχρι να ισοφαρίσουν σε 2-2 οι Warriors σε εκείνο το ματς του «TD Garden» οι Celtics σου έδιναν την εντύπωση ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους Lakers σε πρωταθλήματα (αμφότεροι έχουν από 13 δαχτυλίδια). Με το τελευταίο σφύριγμα του φετινού μαραθωνίου το δαχτυλίδι επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στο San Francisco και ο Curry υπερηφανεύεται ότι έχει τα ίδια πρωταθλήματα με τον LeBron (4).

 

 

Το Game 4 ήταν ουσιαστικά το turning point των NBA Finals καθώς κάπου εκεί οι Celtics έμειναν από δυνάμεις με τον Ime Udoka να κοιτάζει με λύπη τον ανεπαρκή πάγκο του, που με ένα rotation 7,5 παικτών δεν μπορούσε να κερδίσει αυτούς Warriors. Ακόμα και αν αυτοί δεν είχαν τη δυναμική του παρελθόντος (Durant και Thompson πριν τον τραυματισμό του).

H επιστροφή του Klay Thompson ήταν ένα σπουδαίο γεγονός φέτος.

O Jordan Poole είναι μεγάλο κεφάλαιο και ο νέος μεγάλος σταρ του Golden State, ο Andrew Wiggins αποδείχτηκε κομβικός σε άμυνα και επίθεση, ο Draymond Green ήταν ο κλασικός Draymond, ενώ ουσιαστικές βοήθειες έρχονταν συνεχώς από παντού για τους γεμάτους Warriors του Steve Kerr (βλ. Gary Payton II, Bjelica, Looney).

Μια μεγάλη δικαίωση για τον Curry που εδώ και δυο χρόνια έκανε υπομονή και περίμενε καρτερικά τον κολλητό του Klay Thompson να επιστρέψει για να διαλύσουν ξανά τις αντίπαλες άμυνες με τα τρίποντά τους, κυρίως γιατί ποτέ δεν το έβαλε κάτω πιστεύοντας ότι δεν θα αργήσει η ώρα ο τίτλος να έρθει ξανά στο Golden State παρά τη φαινομενική διάλυση ο καλοκαίρι του 2018 (αποχώρηση Durant, τραυματισμός Klay). Το φετινό όμως τρόπαιο και η ανάδειξή του ως MVP ήταν η απόδειξη ότι πλέον εκτός από τις «βροχές» τριπόντων που εξαπολύει δεν κρύβεται στα δύσκολα, ειδικά από τη στιγμή που πια δεν έχει έναν Durant στο πλάι του ή τον Iguodala στα καλύτερά του.

Η σειρά αυτή ήταν όλη δική του. Ηγέτης. Πολεμιστής. 

Steph Curry Game 6 vs Celtics


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved