Intime Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Υπάρχει στα αλήθεια αδιάφορο ντέρμπι;

Οι δύο «αιώνιοι» αναμετρώνται στο Φάληρο σ’ έναν ιδιαίτερο αγώνα. Αλλά είναι πράγματι αδιάφορος;

Απόψε στις 21:00 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν την τελευταία μεταξύ τους μάχη. Μία αναμέτρηση που έρχεται τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη των play off, με το ενδιαφέρον να είναι μονόπλευρο. Η ομάδα του τριφυλλιού έχει θέσει ως πρώτο στόχο της χρονιάς την έξοδο στην Ευρώπη ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έχει πετύχει ήδη τον μεγάλο του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν ως ελαφρύ φαβορί την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αλλά αλήθεια ποιος θα πόνταρε τα λεφτά του στον άσο χωρίς την σκέψη του κουβά να στοιχειώνει το μυαλό του; Στον αντίποδα, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα περάσει ένα ήσυχο βράδυ στο Φάληρο; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι η εξής: Κανείς.

 

 

Το κίνητρο

Αν θέλουμε να φιλοσοφήσουμε, εκεί βρίσκεται και η ουσία της ανθρώπινης φύσης. Το κίνητρο είναι το σημαντικότερο για να σηκωθείς από το κρεβάτι και να διεκδικήσεις όλα αυτά που σου αναλογούν από τη ζωή. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα αλλά το κίνητρο συνεχίζει να υπάρχει. Οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό τους σε τρία παιχνίδια τη φετινή χρονιά και έχουν ηττηθεί μία φορά. Το βράδυ της Τετάρτης θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν την «κατάρα» απέναντι στο τριφύλλι και αυτό από μόνο του αποτελεί το κίνητρο για τους Πρωταθλητές. Την ίδια στιγμή απομένουν μόλις τρία παιχνίδια πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Ισάριθμα ντέρμπι απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να ρίξει όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές, κάνοντας την αρχή κόντρα στους «πράσινους». Η απάντηση για το κατά πόσο είναι αδιάφορος έχει ήδη δοθεί από τον Πορτογάλο τεχνικό.

 

 

Πορεία Πρωταθλητισμού

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δίνει τη μάχη του για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από Άρη και ΑΕΚ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει «σημαδέψει» τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θεωρεί πως η νίκη απέναντι στους Γιαννιώτες είναι το μεγάλο βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Ετοιμάζεται να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς αλλά αυτό δε σημαίνει πως κατέβηκε για τουρισμό. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα play off και κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Ο κόσμος της ομάδας «αρρωσταίνει» σε κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό και απόψε το βράδυ θέλει να δει την ομάδα του να φεύγει με το τρίποντο της νίκης. Μία νίκη που θα τον φέρει αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο και αποτελεί το καλύτερο σενάριο για τους φίλους του «τριφυλλιού». Απόψε οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να πιστοποιήσουν την αγωνιστική τους άνοδο. Κόντρα στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό τούς δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ και να επιβεβαιώσουν όλους εκείνους που θεωρούν ότι αδικούνται από τη βαθμολογία. Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει ηττηθεί σε 4 συνεχόμενα ματς από τον αιώνιο αντίπαλο, κάτι που υποσυνείδητα δείχνει ότι του έχει πάρει τον αέρα. Εξαιρετικά σημαντικό για την χρονιά που έρχεται.

Το αποψινό ντέρμπι στο Φάληρο δεν έχει την αίγλη των προηγούμενων ετών αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι αδιάφορο. Οι αγώνες κόντρα στους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι χαμηλού ενδιαφέροντος αλλά η αδιαφορία είναι μία απαγορευμένη λέξη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved